Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Palecian Judit kiváló formában

Központ június 19, 2014 Sport

Palecian Judit kiváló formában

p1

A kétszeres profi ökölvívó-világbajnok Palecian Judit, miután május 24-én egy másik műfajban, a fitneszben is megmutatta oroszlánkörmeit a Koszovóban megrendezett WBPF verziójú Európa-bajnokságon, ahol egyértelmű győzelmet aratott egy roppant erős mezőnyben, május 31-én a spanyolországi Castellonban az NAC szövetség által megrendezett Testépítő és Fitness Világbajnokságon nemcsak kategóriájában lett világbajnok, hanem az abszolút győzelmet is besöpörte, azaz a kategória győztese is ő lett.

 

A korábbi kétszeres ökölvívó világbajnok ezzel a kirobbanó eredménnyel sporttörténelmet írt, hiszen arra még nem volt példa, hogy egy nő két különböző sportágban is világbajnoki címet szerezzen!

A kiváló sportember a NAC szövetség világbajnokságán maga mögé utasította a teljes mezőnyt a 40 év feletti Figure kategóriában (ami az Athletic és a Body Fitness megfelelője), sőt ő volt a legeredményesebb női versenyző is, hiszen a vegyes párosok küzdelmében, Jenei István oldalán az ezüstérmet is bezsákolta.

p2

Városunk büszkesége így emlékszik vissza a NAC világbajnoki versenyre:

– Amikor színpadra vonultunk, úgy éreztem magam a mezőnyben, mint egy fogpiszkáló a sűrű rengetegben. De aztán megláttam Vida Zoltán magyar csapatvezető (aki mellesleg zsűrizett is) megnyugtató tekintetét, és hallottam edzőm, a köbölkúti születésű, de Marosvásárhelyen nevelkedett tízszeres magyar bajnok és a 2010-es San Javier-i NAC verziójú testépítő világbajnokság 50 év fölötti Masters kategória világbajnokának, Lakatos Mihálynak a biztató szavait, így teljesen megnyugodtam.

Arra gondoltam, hogy a bokszvilágbajnoki mérkőzésen is az esélytelenek nyugalmával léptem szorítóba, aztán mégis győztesen léptem ki a kötelek közül.

Mi rossz történhet hát? Megteszem, amiért jöttem, azaz képességeimnek megfelelően küzdöttem, aztán a többi már nem rajtam múlott.

Úgy éreztem maximálisan felkészültem, tehát lelkifurdalás nem gyötört amiatt, hogy nem tettem meg mindent a sikerért – mondta el a marosvásárhelyi sajtónak az újdonsült testépítő és fitnessz világ- és Európa-bajnok, marosvásárhelyi születésű Palecian Judit.  

A 42 éves, fiatalokat meghazudtoló izomzattal megáldott fitnesz világbajnokunk, egy héttel később Budaörsön, a Világkupán is diadalmaskodott, majd június 21-én a szlovéniai Koperben, az IBFF szövetség által rendezett világbajnokságon is részt vesz, miután elsőként válogatták be a nemzeti keretbe.

Bármi is történjék ezen a versenyen, Palecian Judit egy több mint sikeres szezont tud maga mögött, mindenütt tarolt, ahol csak elindult és egy csapásra a figyelem központjába került, ezáltal is gazdagítva Marosvásárhely hírnevét.  

Share Button
Ennyien olvasták: 387

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.