Központ
2020. szeptember 22. kedd, Móric

Palecian Judit Marosvásárhelyen

Czimbalmos Ferenc-Attila augusztus 16, 2018 Sport

Palecian Judit egykori edzőjével, Dumitru Chetelessel és jelenlegi sikeredzőjével, Lakatos Misivel / Fotó: Palecian Judit Facebook oldala

Judit párjával és edzőjével, a volt testépítő-világbajnok Lakatos Mihállyal jött haza baráti és rokoni látogatásra Marosvásárhelyre, ahol bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót is tartottak, ugyanakkor párja szülőfalujába, a vadregényes, Beszterce megyei Köbölkútra is ellátogattak.

Sajtótájékoztató a Titanic Body Buildingnél

Palecian Judit a Központnak is beszámolt hazai látogatásáról:
– Négy napra jöttünk haza párommal, Lakatos Misivel, hogy egy kicsit feltöltődjünk. Részt vettünk egy bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón is a Dumitru Cheteleș (Titi) barátunk által üzemeltetett helyi Titanic Body Building termében, majd edzőm szülőfalujába, Köbölkútra is ellátogattunk egy rokoni-baráti látogatásra. Ott azokat a tájakat, tanyákat, völgyeket is felkerestük, amelyeken Misi mintegy 50 évvel korábban kisgyerekként játszott. Azért is tudom értékelni őt, mivel soha sem tagadta meg a gyerekkori paraszti mivoltát – mondta el Judit.
Arról, hogy miért ilyen rövid a szabadsága, a Cutler Fitness Győr SE versenyzője, Palecian ezt válaszolta:
– Azért jöttünk csak négy napra és nem 1-2 hétre, hogy ne csússzunk ki a felkészülési időszakból. Ilyenkor nehéz ellenállni a paraszt-gasztronómiának – épp most is egy kis csülkös-babot ettem –, inkább kóstolgatom az erdélyi konyha finom falatjait, de a tudom, hogy nem fog igazán jól esni akkor, amikor edzéseken le kell adjam a szabadság alatt felszedett kilókat. Inkább izomtömegben szedtem fel néhány kilót, amely némi vízzel és 1-2 kiló zsírral is társult, de kellő diétával és edzésekkel könnyen le fogom adni. A vitaminok, táplálék- és ásványi kiegészítők bevitele a szervezetbe fontos lesz, a víz kiszorítása már csak hetek kérdése, de remélem, hogy az őszi versenyeken már a legjobb formámban fogok a kínpadra, azaz a színpadra lépni – fejtette ki minden idők egyik legsikeresebb marosvásárhelyi sportolója.

Palecian Judit és nagyobbik bátyja, Miki, akitől megtanulta az önvédelem ABC-jét / Fotó: Palecian Judit Facebook oldala

Sikeres volt a regenerálódás

Azzal kapcsolatosan, hogy Judit miért kellett a 2017-es évben hónapokat kihagyjon, a Marosvásárhelyen lett testépítő, Lakatos Mihály lapunknak ezt felelte:
– Az évek multával akarva-akaratlanul mindenkinek változik a szervezete, az anyagcsere lelassul, változnak a kötőszövetek, a bőr állaga, emellett elhalnak a sejtek – amelyek nem termelődnek olyan gyorsan újjá, mint fiatalkorunkban –, ennek a következménye, hogy a sikeres sportolók korán, az idény elején már elkezdik a felkészülést.
A testépítő tudósok azt mondják, hogy a testépítés felkészülése három fázisból áll: a diéta – ami 65-70 %-ban fontos – , az edzés és a pihenés. Mindezek a hozzáállással társulnak, de a legfontosabb dolog a felkészülésben a céltudatos táplálkozás.
Judit egy teljes évet pihent, hogy regenerálódjon a szervezete: visszatöltődjön mentálisan és fizikálisan, ezáltal sikerült, hogy maximális felkészülésben legyen része a tavaszi szezonra – mesélte Lakatos Mihály sikeredző, nemzetközi bíró, akinek az évek folyamán több tanítványa is testépítő és fitnesz világbajnoki-, ugyanakkor Európa-bajnoki címeket szereztek – értékelt Lakatos, majd így folytatta:
– Mint ismeretes, mivel az évek során már mindenki megszokta Judittól, hogy mindent megnyert az utóbbi években, az egyéves kihagyás után sikeresen folytatta mindazt, amit egy évvel korábban abbahagyott, hiszen két szövetség vb-címét nyerte el a tavasz során: a Fülöp-szigeteki Cebu Cityben a NAC-verziójú testépítő-világbajnokságon a Figure 40 év feletti kategóriában diadalmaskodott, aztán egy hónapra a festői környezetű olaszországi Sapriban az IBFA-verziójú vb-n is diadalmaskodott, másnap ugyanott az Európa-bajnokságon is ,,aranyos” lett, majd az abszolút kategória győztese címet is bekasszírozta” – zárta a sikeredző.


Palecian Judit a motorozással is kacérkodik?!

Mielőtt mindenki elcsodálkozna a hír hallatán – bár a közösségi oldalakon feltöltött motoros fényképei után sokan felkapták a fejüket – , megnyugtatom a kedves olvasókat, hogy a népszerű marosvásárhelyi amazon nem váltott sportágat, még csak nem is élvezhette a motorozás által nyújtott élményeket, csak egy fotó kedvéért ült fel városunkban Kádár Zoltán szerkesztő-műsorvezető-riporter Suzuki motorkerékpárjára.
Hogy a kép legyen teljes, Judit a fejére tette Zoltán motoros bukósisakját. A fotózás után bevallotta, hogy motorkerékpár nélkül biztonságosabban érzi magát…


Vajon ki az izmosabb? – Kádár Zoltán és Palecian Judit

Share Button
Ennyien olvasták: 1018

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.