Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

Palecian Judit testépítő karrierének eddigi legjobb formáját mutatja

Központ november 14, 2013 Sport

Palecian Judit testépítő
karrierének eddigi legjobb formáját mutatja

jucc

A marosvásárhelyi születésű, de már több mint tíz éve Győrben letelepedett Palecian Judit 14 éves korától sportol: nyolc évet kézilabdázott, tíz évet kick-boxot űzött, öt évet ökölvívó volt (kétszeres profi ökölvívó-világbajnoki címet szerzett 2002-ben, Torgaoban, amit egy év múlva Ózdon is megvédett), majd egy ideje fitneszt és testépítést gyakorol, nem is akárhogyan. A vonzó és roppant szerény Judit, miután a szorítóból végleg kilépett, a pofonosztó kesztyűjét csillogó-villogó bikinire, azaz az ökölvívást fitneszre, testépítésre cserélte.

Azóta több nemzeti bajnoki címet, megszámlálhatatlan nemzetközi kupagyőzelmet szerzett, amelyhez hozzájött egy Európa-bajnoki bronzérem és egy arany a Világkupán.

Az idei szezon eddigi testépítő karrierének csimborasszója, hiszen Palecian Judit lelkiismeretesen készült az őszi idényre, ahová sikerült az idénykezdetre célegyenesbe kerülnie.

Eddig hat aranyérmet, két ezüstöt és egy bronzérmet nyert, sőt kvalifikálódott a NAC Universe elnevezésű testépítő világbajnokságra is, amelyet november 28-a és 30-a között rendeznek meg Hamburgban.

A minap Marosvásárhelyen beszélgettem Judittal, testépítő pályafutásának legsikeresebb időszakáról:

– Üdvözöllek újra itthon, Marosvásárhelyen! Hogy vagy, hogy megy a testépítés?

– Köszönöm szépen, hála a Fennvalónak, nagyszerűen, hiszen az idei versenyév utolsó három hónapjában több rangos romániai és nemzetközi versenyen is diadalmaskodtam. Egyáltalán nem dicsekvésképpen mondom, hogy testépítő karrierem talán legjobb formáját mutatom, ezt bizonyítják az utóbbi hónapok versenyein elért eredményeim.

–Milyen eredményeket értél el az ősz folyamán?

– Sikerült mind a nyolc versenyen, amelyen részt vettem a dobogóra feljutnom, vagyis hat aranyérmet, két ezüstöt és egy bronzérmet szereztem, a fitnesz, fitnesz modell vagy testépítés kategóriákban.

– Milyen versenyeken vettél részt?

– Szeptember 21-22-én, a Désen ötödik alkalommal megrendezett Grand Prix Pro Nutrition elnevezésű nemzetközi body building versenyen a modell kategóriában indultam (igaz, ez nem a saját műfajom), ott 5-ik lettem egy nagyon népes, nívós mezőnyben.

Ezt követte a Szászrégenben megrendezett, immár hagyományossá vált, 7-ik alkalommal sorra került Sebastiano Kupa testépítő rendezvény, ott a testépítésben aranyérmet szereztem.

Aztán az évad egyik legrangosabb versenyén, a Szentendrén megrendezett Bodysport Kupán a fitnesz kategóriában szintén aranyérmet szereztem, míg testépítésben ezüstérmes lettem. Ezen a versenyen kvalifikálódtam a NAC Universe, november 28-30-án Hamburgban megrendezendő testépítő világbajnokságra.

– A szentendrei versenyt mi követte?

– Nagyváradon vettem részt párommal, Lakatos Misivel a Herkules Trófea elnevezésű, rangos testépítő versenyen – ott 38 éve rendezik meg Európa egyik legnagyobb múltra visszatekintő, szövetségektől független nemzetközi fitnesz- és testépítő versenyét–, ahol a testépítés kategóriában sikerült újra a dobogó legfelsőbb fokára kerülnöm.

Majd október 19-20-án Budapesten került sor a negyedik alkalommal a neves Fitparádéra, ami egy 20 versenyszámos rendezvény volt, de persze a fitneszen és a testépítésen volt a hangsúly.

Én három kategóriában indultam, a fitneszt megnyertem, a Fit Lady kategória 40 év feletti korcsoportjában (fitnesz modell jellegű) második, míg a Fitnesz Athletic kategóriában harmadik lettem.

Ezt követte a nyolcadik alkalommal Lugoson megrendezett Classic Sorin Teodorescu Nemzetközi Fitnesz és Testépítő Verseny, ahol én a fitnesz kategóriában első lettem.

Itt meg kell említenem, hogy a Lugosi versenyen Hajdrik Mária és Reményik Ilona is részt vett, mindkettőt Marosvásárhelyen is megismerhették a kíváncsiskodók, hisz részt vettek versenyeken, előbbi második lett fitneszben, utóbbi a modell kategóriában harmadik.

– Melyik volt az utolsó verseny, amelyiken diadalmaskodtál eddig?

– Temesváron, a 25. alkalommal megrendezett Szabadság kupa–Balmuş Vasile Emlékversenyen ugyancsak első lettem fitneszben.

El kell mondanom, hogy párom, Lakatos Misi, aki 2010-ben a spanyolországi San Javier-ben megrendezett NAC verziójú testépítő világbajnokságon az 50 év fölötti Masters kategóriában világbajnok lett, ezen a versenyen pontozó bíró volt, és a szervezésben is szerepet vállalt, ő ennek a versenynek a magyar támogatója, a magyar delegációt is ő vezette. Nagyon sokat köszönhetek neki, főleg a versenyekre való felkészülés szempontjából, remélem, hogy a novemberi, hamburgi testépítő világbajnokságon is velem lesz.

–Miért?

– Bármennyi néző is tombolhat a testépítő versenyeken, én az ő hangjára figyelek, igyekszem, hogy csak az ő hasznos utasításaira összpontosítsak. Nem utolsó sorban épp a hamburgi testépítő világbajnokság záró estéjén, november 30-án lesz a születésnapom, a 42-ik…

– Isten éltessen előre is! Judit, végezetül, kérlek, mondd el, minek köszönhető, hogy ilyen bámulatos szezonban volt eddig részed? Változtattál a felkészüléseden?

– A tavaly kihagytam egy időszakot, majd teljes erőbedobással fogtam neki újra edzeni, felkészülni, tömeget növelni, majd versenyezni. Másképp csináltunk mindent a felkészülés szempontjából, az izomzat is kezdett érettebb lenni, ami nagyon fontos tényező ebben a sportágban. Szeretném, ha továbbra is hasonlóan sikeres lennék, de a legfontosabb, hogy én meg szeretteim egészségesek legyenek!

Share Button
Ennyien olvasták: 944

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.