Központ
2020. szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

Părăluțănak jól megy Spanyolországban

Czimbalmos Ferenc-Attila január 4, 2018 Sport

Sikeres másfél évet hagyott maga mögött a Marosvásárhelyi ASA női együttesének volt kapusa, Andreea Părăluță, aki miután a 2015–2016-os idény végén szabad játékosként a Spanyol Kupa-győztes meg a Bajnokok Ligája csoportkörében is érdekelt Atletico Madrid együtteséhez szerződött: spanyol bajnoki címet szerzett az alakulat színeiben. Emellett Părăluță már évek óta Románia női együttesének első számú hálóőre, 2015-ben a szakszövetség hazánk legjobb női labdarúgójának választotta.

Părăluța egykori marosvásárhelyi válogatottbeli csapattársaival: Ana Maria Goreaval balra és Goder Brigittával jobbra

Părăluță – együttesével az őszi idény 14 fordulója után a tabella élén áll Spanyolországban a Barcelonával holtversenyben –, szinte minden bajnoki találkozón védte együttese kapuját.

A minap a klub vezetői egy karácsonyi klipet forgattak, amelyben Părăluță is helyet kapott a Diego Simeone által edzett férficsapat sztárjaival együtt. Andreeát éppen arra kérték, hogy Axel Wernert, a férficsapat argentin hálóőrét tanítsa meg románul kimondani, hogy ,,Kellemes Karácsonyt” (Crăciun Fericit!). A rendezvényen egyébként részt vett többek közt Fernando Torres és Filipe Luis is, akik a csapat legjobbjai.

A târgoviște-i illetőségű, de az ASA színeiben 2016-ban Románia Kupát nyert egykori futballkapus a következőket mondta el a minap a Vásárhelyen eltöltött ötéves időszakról:

,,Az ASA-nál eltöltött évek voltak a legcsodálatosabbak eddigi labdarúgói karrierem során, hiszen itt egy második családra leltem, akik körében nagyon jól éreztem magam. Sok barátra tettem szert, nélkülük nem érhettem volna el mindazt, amit elértem, ezért köszönettel tartozom nekik a Maros-parti városból.”

Share Button
Ennyien olvasták: 992

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.