Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Petrolul–FCM 0–1 (0–1): Feltámadtunk!?

Központ november 25, 2011 Sport

Petrolul–FCM  0–1 (0–1): Feltámadtunk!?

SuboticA svájci–szerb kettős állampolgárságú, az angol Portsmouth meg a craiovai Universitatea színeiben is szerepelt 22 éves, keménykötésű Danijel Subotic, a 40. percben bal külsővel leadott lövése – a csodálkozó Bornescu kapuvédő mögött – a hálóban landolt. Ezzel a minimális győzelmet jelentő góllal sikerült felülkerekednie a marosvásárhelyi FCM-nek Ploieşti-en, a házigazda Petrolul otthonában, így 11 ponttal elmozdulhatott az utolsó helyről, melyet eddig a Mioveni-i CS-vel osztott meg.

Csapatunk játékán látszott a szervezettség, a jobb összpontosítás, mint az együttes eddigi, őszi mérkőzésein; a mutatott játék is egészen más benyomást keltett. A védelem és a védekező középpályások rendkívül magabiztosan verték vissza az ellenfél próbálkozásait, amiből kitűnt Trombetta vezetőedző olaszos védekezős focit produkáló mentalitása. Példa erre, hogy a Petrolul gyakorlatilag egyszer tudta valóban veszélybe sodorni Albut kapuját, amikor a 72. percben Komazek félollóját a marosvásárhelyi kapusnak sikerült elhárítania. A kapura is sokkal veszélyesebb volt a vendégcsapat, teljesen egyértelműen jobb volt a találkozón, mint ellenfele, a Petrolul. Csapatkapitányunk, Ilyés Róbert is átlagon felül focizott, akár pályafutásának legjobb időszakában, melyre nagy szükség lenne ezután is.

Ez volt Trombetta első A-osztályos győzelme a FCM kispadján. Mint ahogyan jómaga megjegyezte a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, „egyelőre számára a soron következő első, Petrolul elleni mérkőzés volt a legfontosabb, ahová győzni mennek”, s lám ez sikerült is. Viszont ez a győzelem akkor lesz igazán értékes, ha a következő, hazai mérkőzésen, november 28-án, a Chiajna ellen, majd december 4-én Piatra Neamţi-on, a Ceahlăul, végül december 12-én, hazai pályán a Brassó ellen jó eredményeket, azaz pontokat szerzünk. Ez azért is lenne fontos együttesünk számára, mivel mindhárom ellenfele a bajnoki tabella alsóházának tagja, és elméletileg érintett a kiesés elkerülésében. Az utolsó előtti helyet elfoglaló Chiajna elleni mérkőzésre, november 28-án 18:30 órai kezdettel kerül sor, melyen a győzelem létfontosságú.

Czimbalmos Ferenc-Attila

Share Button
Ennyien olvasták: 548

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.