Központ
2020. szeptember 20. vasárnap, Friderika

Románia bronzérmes lett a minifutball-világbajnokságon

Czimbalmos Ferenc-Attila október 17, 2019 Sport

fotó: fanatik.ro

Harmadik helyen végzett Románia kispályás együttese a Perth-i minifutball-világbajnokságon, miután 0-0-s rendes játékidő és hosszabbítás után büntetőkkel győzte le Magyarországot a kisdöntőben. A mérkőzés első tíz percében hazánk válogatottja uralta a játékot, magyar oldalon kapkodás, pontatlan passzok jellemezték a játékot, aztán az első félidő második felére már tudatosabb akciókat vezetett a magyar együttes ezáltal helyzetekig, kapufáig jutva. A második félidőben kiegyenlítődött a játék, ugyanis kapufák, helyzetek, nagy védések voltak mindkét oldalon.

Románia a rendes játékidőben eldönthette volna a bronzérem sorsát, de a magyar kapus, Tajti Stelian Stancu, a marosvásárhelyi FCM volt játékosa büntetőjét védte.

A rendes játékidő 0-0-s döntetlennel, rengeteg szabálytalansággal ért véget, de a kétszer öt perces hosszabbítás sem hozott döntést, így büntetőrúgásokra került sor. A vébén a román csapat egyik legjobbja, Klein László – a marosvásárhelyi City’us egykori válogatott teremlabdarúgó-kapusa, jelenleg a helyi Nova Vita hálóőre –, büntetőt hárított, így az alakulat játékosainak nyakába bronzérem kerülhetett.

Érdekességként említhető meg, hogy az első büntetőt a vásárhelyi Mircea Ungur (Nova Vita) értékesítette.

A román válogatott színeiben pályára lépett még a szintén marosvásárhelyi Andrei Balea (Nova Vita), míg a válogatott edzője a szintén vásárhelyi Florin Bejenaru, aki a marosvásárhelyi klub edzője is egyben.
WMF világbajnokság, Perth, Ausztrália, bronzmérkőzés: Románia–Magyarország 0–0-büntetők után 3–1

A döntőben Mexikó válogatottja 4–0 arányban legyőzte Brazília együttesét.

Share Button
Ennyien olvasták: 443

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.