Központ
2020. szeptember 21. hétfő, Máté, Mirella

Románia kijutott a foci-Eb-re, Magyarország selejtezőt játszik

Czimbalmos Ferenc-Attila október 14, 2015 Sport
Fotó: www.voria.gr

Fotó: www.voria.gr

Második helyen zárta EB-selejtezőcsoportját Románia labdarúgó válogatottja, miután utolsó találkozóján idegenben 3-0-ra nyertek a Feröer-szigetek ellen. Így a csoportból Észak-Írország mellett ők is kijutottak a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra.

A második hely megszerzésére szintén esélyes volt Magyarország is, de a válogatott a csoportutolsó Görögország otthonában 4-3 arányú vereséget szenvedett, miután háromszor is vezetett, de a görögöknek a hajrában sikerült fordítaniuk, ezzel megszerezték első győzelmüket.

Magyarország 3. helyen zárta a csoportot, de pótselejtezőre kényszerült a 2016-os kontinensviadal kvalifikációs sorozatában, mivel nem lett legjobb csoportharmadik.

Bernd Storck szövetségi kapitány együttesét még a törökök előzhették meg a csoportkör utolsó, keddi játéknapján. Ez be is következett, mivel Isztambulban Selcuk Inan 89. percben szerzett szabadrúgásgóljával 1-0-ra verték a már biztos résztvevő Izlandot, illetve Kazahsztán szintén 1-0-ra diadalmaskodott Lettországban.

Magyarország az 1986-os világbajnokság óta először vehetne részt nagy nemzetközi tornán, az EB-re pedig története során harmadszor juthat ki, legutóbb erre 1972-ben volt példa.

A lehetséges ellenfelek: Norvégia, Ukrajna, Dánia, Svédország, Írország, Szlovénia és Bosznia-Hercegovina.

Az európai szövetség (UEFA) szerdán az UEFA-koefficiens alapján állapítja meg, hogy mely négy együttes lesz kiemelt a november 12-14. és 15-17. közötti pótselejtező vasárnapi sorsolásán. A párharcok oda-visszavágón dőlnek majd el.

A két csapat esélylatolgatásaival, illetve a pótselejtezőkkel kapcsolatosan a következő lapszámunkban még visszatérünk.

Share Button
Ennyien olvasták: 737

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.