Központ
2020. szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

Sikeres idényt zárt a Marosvásárhelyi Városi Sportklub

Czimbalmos Ferenc-Attila június 13, 2019 Sport

Ha elemeznünk kellene a helyi VSK szakosztályainak (kosárlabda-férfi és női, labdarúgás-férfi és női, röplabda, kézilabda, teremlabdarúgás, vízilabda és teke) teljesítményét, akkor joggal elmondhatnánk, hogy összességében sikeres évet zárt az alig egy esztendeje működő klub.
George Trif vezetőedző és az igazgatótanácsba beválasztott Szászgáspár Barnabás által felkészített férfi kosárlabdacsapat a Nemzeti Liga középmezőnyben, a 11. helyen (huszonkét induló csapatból) zárta a bajnokságot, a klub női együttese a bajnokság alsóházi rájátszásában a 9. helyen végzett.

A férfi labdarúgók a Maros megyei D-osztályban az első helyen végeztek, akár a női futballisták, akik a harmadik liga 3. értékcsoportjának lettek a győztesei (10 meccsből 9-et nyertek, gólarányuk 75-3), így a 2019–2020-as idényben a Székes Károly által felkészített mindkét együttes egy osztállyal fennebb bizonyíthat. A férficsapat zsinórban 26 győzelmet aratott (minden mérkőzésen diadalmaskodott, a gólaránya 179–16, ami mérkőzésenként 7 rúgott gólt jelent.

 


A klub női röplabdacsapata a Nyugati csoportból felkerült az élvonalba, sőt a klub ifjúsági együttese is országos bajnoki címet szerzett.
A VSK kézilabdásai dicséretes szezont hagytak maguk mögött, majd a Nagydisznódon megrendezett osztályozó tornán mindhárom mérkőzésen alulmaradtak, így a következő szezont is a másodosztályban töltik, de minden esélyük megvan az élvonalba való feljutásra a soron következő idényben. A klub junior 2-es csapata is országos döntőt játszik.

A VSK teremlabdarúgó-együttese a 2. Liga bajnoka lett, így a Lucian Nicușan vezetőedző és Kacsó Endre szakosztályvezető által irányított alakulat a jövő idénytől kezdődően újra az élvonalban szerepel.

A klub vízilabdacsapata a kilenccsapatos Szuperligában a 6. lett, viszont a Cristian Ispir (az AS Armata hajdani kiváló hátvédjének fia) által edzett ifjúsági 2-es korosztály (U16) országos bajnoki címet szerzett.

Az U23-as korosztályú férfitekések országos bajnoki címet szereztek, sőt a klub U18-as korosztályú tekése, Szász Tibor Levente világbajnok lett korosztályában a májusban rendezett világversenyen. Seres József tanítványa tandem mix-ben a Vajdahunyadi Siderurgica női versenyzőjével, Budai Noémivel alkotott csapatot.

Share Button
Ennyien olvasták: 449

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.