Központ
2020. szeptember 26. szombat, Jusztina

Sikeres volt a Transilvania Multisport Triatlon Európa-bajnokság

Czimbalmos Ferenc-Attila július 12, 2019 Sport

Június 28. és július 7. között Marosvásárhelyen, Szovátán, Erdőszentgyörgyön meg a Bözödi-tavon és a Transilvania Ring motorsportpályán sikeresen szervezték meg a Triatlon-Európa-bajnokság több összetett próbáját, amelyet a Román Triatlonszövetség, a Master Ski&Bike Klub, a SportLife Multimedia Events szervezett a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatallal partnerségben és a Maros Megyei Tanács támogatásával.

A rendezvénysorozaton a regisztráció alapján 41 országból 1717 sportoló állt rajthoz a triatlon különböző versenyszámaiban, Romániát 350 sportoló képviselte a rendezvénysorozaton.

Elsőként a krossztriatlon Európa-bajnokság versenyszámait rendezték meg, majd a duatlon sprint versenyszáma, meg a Dracula Night Run éjszakai futóverseny következett, amelyet a Mures Runners futóklub szervezte a Somostetőn, és a résztvevőknek 6 kilométeres távot kellett megtenniük. A versenysorozat végén a krosszduatlon-Európa-bajnokságon hirdettek nyerteseket, végül a Középtávú triatlon Európa-bajnokságot szervezték meg, amelyre a Transilvania Multisport Triatlon Európa-bajnokság keretében került sor Erdőszentgyörgyön, valamint a Bözödi tavon, s ezzel zárult a több mint egy héten át zajló Maros megyei sporttalálkozó.

A hazai sportolók is szép eredményeket értek el a rendezvénysorozaton, így a következőkben az ők eredményeiket közöljük.

A krossztriatlon-Európa-bajnokság versenyszámának amatőr kategóriájában Biró Júlia (20-24 éves korosztály), Karácsonyi Kinga (30-34), Iolanda Dobre (35-39), Ciprian Bălănescu (30-34) ezüstérmet, Bakó Annamária (25-29), Szekeres Ágnes (30-34), Anisia Bodo (35-39), Szakács Mária (45-49) bronzérmet szerzett.

 

A duatlon sprint versenyszámának amatőr kategóriájában Románia egyetlen bronzérmet szerzett, a marosvásárhelyi Csergedi István révén.

A krosszduatlon Európa-bajnokságon a negyedfokú parasport kategóriában Robert Tămârjan aranyérmet szerzett a 3,5 kilométeres szaladás, 10,2 kilométeres kerékpározás és újabb 1,7 kilométeres szaladás megtétele után.
Románia öt aranyérmet jegyzett az Age Group kategóriában Bakó Annamária (25-29 évesek), Lupuj Noémi (30-34), László Csongor (30-34), Csergedi István (35-39) és Fodor Emese (40-44) révén, továbbá két ezüstérmet Incze Áron (20-24) és Bagonya Oszkár (30-34), valamint két bronzérmet is Keresztes Zsolt (20-24) és Anca Elena Costin (45-49) révén.

A Középtávú triatlon Európa-bajnokság versenyszámában – amelyet a Transilvania Multisport Triatlon Európa-bajnokság keretében rendeztek Erdőszentgyörgyön, valamint a Bözödi-tavon –, a romániai versenyzők közül Boga Balázs aranyérmes lett a 18-19 évesek korosztályában, Mihai Vigariu (35-39) és Răzvan Ene (45-49) pedig bronzérmet érdemelt ki az eredményével.

Az amatőrök számára kiírt Aquabike Európa-bajnokságon hazánk két aranyérmet számlált: az egyiket a 18-19 éveseknél versenyző Rogoz Lőrincz Erik, a másikat a 20-24 évesek mezőnyében rajthoz állt Andreea Teodora Bălan révén, viszont Menyhárt Zsuzsa ezüst, Adrian Bianu bronzérmet szerzett.

A standard duatlon Európa-bajnokságon a román csapat tagjai közül hárman állhattak dobogóra. A szokatlan helyszínen, a Transilvania Motor Ringen rendezett versenyen Dumitrel Safca (18-19 évesek) és Lupuj Noémi (30-34) a dobogó legfelsőbb fokára, Terebesi István (25-29) a dobogó második fokára léphetett fel.

A marosvásárhelyi Víkendtelepen megrendezett Aquatlon Európa-bajnokságon Daniel Nistoroiu a másodfokú parasport kategóriában aranyérmet, Antoanela Manac (nők, elit) ezüstöt, Cătălin Romas (ifjúsági, fiúk) bronzérmet szerzett.
Klosz Péter versenyigazgató az eseménysorozat előtti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a versenysorozat Maros megyei szervezéséből nemcsak a sportolók nyertek, hanem a megye és a megyeszékhely is, ugyanis a rajthoz állókat elkísérték ismerősök, barátok, rokonok, így a verseny alatt mintegy 3000 külföldi látogatott el hozzánk.

Ifj. Amza Margarit sportmenedzser szerint a rendezvény mintegy félmillió eurós költségvetésű volt.

fotó: www.transilvaniamultisport2019.ro 

Share Button
Ennyien olvasták: 1068

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.