Központ
2020. szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

Sikeres volt az Active 7 teremtornája Marosvásárhelyen

Czimbalmos Ferenc-Attila január 24, 2019 Sport

Fennállása óta ötödik teremtornáját szervezte meg hazai pályán (az elsőre Szovátán került sor 2014-ben) a Marosvásárhelyi Active 7 amatőr kézilabda-együttese, amely a Hargita megyei bajnokságban szerepel. A mérkőzéseket a Szász Albert Sportlíceum pályáján játszották február 20-án, vasárnap.

Kezdődik a mérkőzés

Az Active 7 az első találkozón a csíkszeredai NKSZ-t fogadta, amelyet 35 – 19-re győzte le, majd 18.30-tól órától a VSK Csíkszereda ellen is diadalmaskodott 36 – 19 arányban.

Biró Zitának drukkoltak a sportiskolás tanítványai is

Íme, az eredmények:

Marosvásárhelyi Active 7 – Csíkszeredai NKSZ 35 – 19 (21 – 8)
Szentegyháza – Szováta 33 – 30 (19 – 12)
Sepsiszentgyörgy – Zetelaka 31 – 28 (14 – 12)
Csíkszeredai VSK – Székelykeresztúr 34 – 27 (16 – 11)
Csíkszeredai NKSZ – Zetelaka 19 – 31 (8 – 15)
Szentegyháza – Sepsiszentgyörgy 28 – 37 (15 – 20)
Székelykeresztúr – Szováta 37 – 29 (19 – 17)
Marosvásárhelyi Active 7 – Csíkszeredai VSK 36 – 19 (17 – 9)

Éllovasként vezetik a tabellát

Ezzel az újabb kettős győzelemmel a marosvásárhelyi alakulat éllovaskét vezeti a tabellát az eddig megszerzett 24 pontjával, hiszen a 2015 – 2016-os bajnoki idény első négy tornáján mind a nyolc találkozót megnyerte (gólarány 296 – 196).
Az Active 7 kerete a következő volt a teremtornán: Zsók Gyöngyvér, Margareta Iambor és Babo Melinda – kapusok; Moldovan Anna Mária (csk.), Biró (Peres) Zita, Orbán Mária, Loredana Conțiu, Dan (Rendes) Melinda, Andrea (Halász) Iuga, Bab Timea, Biro (Kádár) Kinga –mezőnyjátékosok.
Vasilescu (Gergelyfi) Erzsébet, Marina (Bucur) Cerghizan, Veronica Ormenișan és Marie Dreger objektív okok miatt nem vehettek részt játékosként a rendezvényen.

Jól esik fellélegezni a félidőben

Egykori-jelenlegi kézilabdások is követték a mérkőzéseket

A teremtornán jelen volt néhány hajdani játékos és edző, akiknek közük volt a kézilabdához városunkban. Így az Active 7 együttesének drukkolt többek közt Bukarest József, helyi VSK-csapatának tanácsadója, a Mureșul volt élvonalbeli csapatának vezetőedzője; Bálint Julianna, a Bolyai Farkas Elméleti Líceum testnevelő tanárnője, egykori kézilabdázó; Németh Enikő (szintén korábbi helyi kézilabdázó), Kozma Emőke (az Active 7 volt játékosa), valamint a hajdani Mureșul két valamikori játékosa, Kozma Tünde és Elena Stroia is. Utóbbi az Active 7-ben játszó kedvencét, Biro (Kádár) Kingát egy füsstréninggel ajándékozta meg, amelyet még ő az 1994–1995-ös idényben Olaszországban hordott, amikor az EOS Siracusa légiósa volt.

Kozma Tünde és Elena Stroia

Nyilatkozatok

Elena Stroia (ex-Mureșul, Chimistul, Rulmentul, Siracusa és Kisvárda)

– Mindamellett, hogy 38 éves koromban hagytam abba a kézilabdát, 2018-ban, azaz 56 évesen én is részt vettem az Active 7 néhány edzésén, de a túlsúlyom és az elhasználódott csontozatom miatt nem tudtam folytatni. Gratulálok az Active 7-tagjainak, hogy éllovasok a bajnokságban, megérdemlik, hogy harmadszorra is bajnokok legyenek!

Kozma Tünde (ex-Mureșul és Sepsiszentgyörgy)

– Nagyon kedvelem az Active 7-csapatot, én is köztük szeretnék lenni a pályán, csak sajnos a térdproblémáim miatt erre nincs lehetőségem, ugyanakkor a munkahelyem miatt sem tudnék azedzéseken részt venni. Szeretem a lányokat, mert küzdenek, jó a hangulat a csapaton belül, jól esik nézni őket játszani! Büszke vagyok rájuk!

Az Active 7 új edzője Biró (Peres) Zita

A jelenleg 72 éves Kulcsár László egészségi állapota miatt már egy jó ideje nem az Active 7 edzője, így az együttes felkészítésével leginkább Biró (Peres) Zita és más csapattagok foglalkoznak. A sportegyetemet végzett Biró az idén a MOGYE keretén belül utolsó éves mesteris, emellett a Szász Albert Sportlíceumnál kézilabda szakos testnevelőtanár. – A Sportlíceumnál Alina Muntean, Vizi József, Vlad Dăndărău és Claudiu Cociș a kollegáim kézilabda szakon, ahol célunk, hogy sok ügyes és tehetséges gyerekkel szerettessük meg a kézilabdát. A gyerekek, akik itt járnak iskolába, ingyen sajátíthatják el a kézilabda tudományát, sőt az edzésekre is délelőttönként kerül sor, ami nagy előny számukra – mondta el Biró.
Biró egyébként csapattársával, Moldovan Anna Máriával az Active 7 keretén belül is tart kézilabdaedzéseket, ahol 2010-, 2011-, 2012-es, valamint 2006-os, 2007-es, 2008-as és 2009-es gyerekeknek oktatják a kézilabdát.
– A kisebb korosztályú gyerekek számára játékosan szerettetjük meg a sportágat, de ugyanakkor a mozgásra, a fegyelemre is hangsúlyt fektetünk, idővel pedig a csapatszellemre meg a játék alapszabályaira is összpontosítunk. Ügyes, mozgékony, kézilabdázni vágyó gyerekeket (fiúkat és lányokat) várunk a Szász Adalbert Sportlíceumhoz, az érdeklődő szülők a 0744/172.653-as számot tárcsázva léphetnek kapcsolatba velünk.

Huj, huj, hajrá!

Az Active 7 legújabb tagja Bab Timea

– A Kolozsváron vegyészmérnöki oklevelet szerzett 24 éves Bab Timea – aki jelenleg technológusként dolgozik Marosvásárhelyen a Gedeon Richternél – , a következőket mondta el a Központnak eddigi sportpályafutásáról:
– Az egyetem elvégzése után egykori csapattársamon, Loredana Conțiun keresztül kerültem az Active 7-hez, akivel a Sportiskolánál, a Transilvaniánál és a Mureșulnál játszottam egykoron. Én az elemi osztályos éveimben asztaliteniszeztem az ISK-nál Romeo Lupașcu, Ungvári Imola és Gáspár Cecília edzősége alatt, majd negyedik osztályos koromban kezdtem el kézilabdázni, amikor a volt 2-es Általános Iskolában Marina Kulcsár fedezett fel. Végül szakítottam az asztalitenisszel és folytattam a kézilabdát.
Nagyon örvendek, hogy az Active 7 tagja lehetek, hiszen jó a társaság, kellemes a hangulat a csapaton belül, és a legfontosabb, hogy az idősebb játékosok tapasztalata, technikai tudása a fiatalabbak gyorsaságával ötvöződik – mondta el Bab Timea.


Fehér-fekete csapatkép az 1992-es országos nagyifi bronzérem megnyerése előtt. Felső sor, balról jobbra: Kulcsár Maria másodedző, Anamaria (Bucur) Cerghizan, Crișan Imola, Miklós Melinda, Kulcsár László vezetőedző, Alina (Milășan) Ința, Oana Daniela Todea, Bálint Andrea, Biró (Peres) Zita és Soó Kálmán segédedző. Alsó sor, balról jobbra: Tóth Melinda, Csizmadia Enikő, Nagy Tünde, Daniela Oltean, Monica Graur, Dan (Rendes) Melinda, Daniela (Tulbure) Covrig és Alunița Câmpean.

Share Button
Ennyien olvasták: 1147

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.