Központ
2020. november 30. hétfő, András, Andor

Sikeres volt az Erdély Cotraco-kupa gyerek- és minikosárlabda torna

Czimbalmos Ferenc-Attila február 15, 2016 Sport

Idén ötödik alkalommal szervezték meg Marosvásárhelyen az Erdély Cotraco-kupa elnevezésű gyerek- és minikosárlabda tornát, amelyen összesen negyvennégy csapat, közöttük két külföldi vett részt.

Cotraco Kupa 2016-1

A Román Kosárlabda Szövetség égisze alatt lezajlott esemény szervezője a marosvásárhelyi Sportlife, az ACS Gladius, a Cotraco céggel és a helyi polgármesteri hivatallal partnerségben.

Cotraco Presa-1

A másfél hétig tartó rendezvénysorozaton február 5–13. között rendeztek színvonalas minikosár mérkőzéseket két kategóriában. Az első kategóriában négy együttes a lányoknál és tizennégy a fiúknál, míg a másodikban hat a lányoknál és húsz a fiúknál küzdött a dobogó legmagasabb fokára való jutásért. Marosvásárhelyt öt csapat képviselte a tornán: a házigazda Gladius, illetve a Sirius, a Lucky Dragons, a Maros KK, és a Together. A tornán az előző kiíráshoz hasonlóan idén is részt vett két külföldi együttes: a Jahn Rosenheim München és a bolgár Buba Baschet.

A minikosár döntőjében a Bukaresti Laguna 41-22 arányban győzte le a német Jahn Rosenheim München csapatát, míg a kisdöntőben a CSU Mobilteco Kolozsvár 34-29- arányban diadalmaskodott a CSU Ploiești 1. ellen.

DSCF0939

A minikosár lányok kategóriájában a bukaresti Sportul Studențesc Dan Dacian 35-15 arányban iskolázta le a CS Phoenix Galac alakulatát, míg a 3-4. helyért való küzdelemben a bukaresti ACS ICED 30-20-ra nyert a CNAM Dej ellen.

A gyerekkosár lány kategóriában a bukaresti Sportul Studențesc Dan Dacian 17-1-re győzte le a marosvásárhelyi Gladiust, míg a kisdöntőben a marosvásárhelyi Sirius 12-11 arányban maradt alul a Phoenix Galaccal szemben.

DSCF0937

A gyerekkosár fiú kategória döntőiben a két következő eredmény született: a nagydöntőben CSU Mobilteco Kolozsvár – ASC Dan Dacian Bukarest 23-14 és a kisdöntőben az Asesoft Junior Ploiești – Îngerii Băniei Craiova 16-9.

A lányok megmérettetésein a legtöbb pontot szerző játékos Ana Bucur (ICED Bukarest), míg a fiúk mérkőzésein Iannis Pădurariu (Laguna) volt.

Bogdan Bărbulescu, a tornát támogató Cotraco vállalat igazgatója örömmel vette tudomásul, hogy idén több csapat jelentkezett, mint az előző években, és ez a megmérettetés a legjobb felkészülés a csapatok számára a bajnokság kezdete előtt.

Amza Mărgărit, a Sportlife részéről sikeresnek tartja a tornát, amelyen az ország legjelentősebb utánpótlás-nevelő klubjai vettek részt.

DSCF0928

A döntők előtt egy érdekes barátságos kosárlabda mérkőzére került sor, melynek során a helyi, írott és elektrónikus sajtó képviselői a Cotraco és a Sportlife cégek alkalmazottaiból verbuválódott együttes ellen játszottak.

A barátságos találkozón–amelyen nem a végeredmény volt a legfontosabb–, a helyi sajtósok együttesét Claudiu Maior alpolgármester, míg az ellenfél csapatát George Trif, egykori helyi kosárlabdázó és Valentin Bretfelean, a marosvásárhelyi helyi rendőrség vezetője erősítette.

Cptraco Presa-3

A sajtó képviselői a találkozó után beismerték, hogy számukra mégis könnyebb sporteseményről írni, vagy más rendezvényről beszámolni, mint sportot űzni, pláné, ha az ember fizikailag nincs erre kellőképpen felkészülve.

Cotraco Presa-2

A sajtócsapatban a pályára lépett Cora Muntean (Europa FM), Fekete Zsuzsi (TTM), Cristescu Ioana (IRUM), Dorina Matiș (Agerpres), Ligia Voro (TTM), Ioana Mârza (Antena 1), Luci Săcălean (Stii TV), Farczádi Attila (GAGA Rádió), Florin Romanța (Kiss FM), Kádár Zoltán (Marosvásárhelyi Rádió),  Claudiu Oros (TVR), Czimbalmos Ferenc (Központ) és Claudiu Maior alpolgármester-csk. (Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal).

A Cotraco – Sportlife közös együttesében Majos Éva, Elena Pop, Camelia Runcan, Violeta Chirilă, Majos Ferenc, Cornel Oprean, Ovidiu Matei, Dan Ghemeș, George Trif és Valentin Bretfelean (csk) kosarazott.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 701

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.