Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Spor túl halványan játszva. Sportul – FCM 1-1 (0-1)

Központ október 20, 2011 Sport

fcm

Spor túl halványan játszva.
Sportul – FCM 1-1 (0-1)

 A Dolce magán sportcsatorna közvetítése során, csak az illető csomag által sugárzott kábeltelevíziós csatorna nézői láthatták, hogy a Selymes Tibor által edzett együttesünknek miként sikerült fontos pontot rabolnia az edző hajdani csapata, a Sportul otthonából.

 

A két hetes bajnoki szünetben Selymesnek sikerült lélektanilag és taktikailag is helyrepofoznia a srácokat, miután az utóbbi hetek gyengébb szereplései során, mindössze 7 pontot értek el. Így döntetlennel mutatkozott be a FCM-színeiben, mint vezetőedző. Pozitív változásként könyvelhetjük el azt is, hogy a Sportul ellen mindössze egy sárgalapot kaptunk (Szilágyi), remélve, hogy mielőbb elhagyhatjuk a Fairplay táblázat utolsó helyét, ahol a tíz forduló alatt 31 sárgát és öt piros lapot „szereztünk”. A másik pozitív változás, hogy bátrabban, jobban összpontosítva sikerült adogatnunk, kevesebb volt az eladott labda, amik miatt az előző mérkőzéseken fontos pontokat vesztett együttesünk. Viszont a marosvásárhelyi védelem most is ingadozott, de kiállta a sarat, amely eddig több felállítást mutatott.

A mérkőzésen az edző kezdőként használta az egy hónapig harcképtelen Szilágyit balhátvédként, továbbá az eltiltott Issa Ba helyébe Pădureţu állt be, míg a kapuban Balaurunak szavazott bizalmat a balánbányai születésű edző.

Már a 3. percben egy gyors, mintegy 22 méterről leadott Bumba-bombagóllal vezetéshez jutottunk, mellyel rákényszerítettük ellenfelünk a támadások kialakítására, ami miatt a védelemre összpontosult játékunk. Több alkalommal sikerült ellentámadásokat kialakítsanak játékosaink, de Cavallinak, illetve Suboticinak nem sikerült bejuttatni a labdát a bukaresti kapuba. Szerencsére a Curelea–Ferfelea csatárduó sem volt a helyzetek magaslatán, így sorra puskázták el a gólszerzési lehetőségeket, melyben besegített a FCM védelme, főleg a remek formában lévő Balauru vezényletével. Utóbbinak csak Curelea 66. percben elért fejesgólját nem sikerült hárítania, így megmaradt a remélt, győzelem helyetti döntetlen. A mérkőzés során megnyert egy pont fontos lesz a kiesés elkerüléséért, amit a mérkőzés után is hangsúlyozott Selymes Tibor.

A szakember azt is elmondta, hogy fizikailag gyengén állnak játékosai, de reméli, hogy a téli szünidő során sikerül ezen segítenie.

A következő fordulóban, október 22-én, szombaton 21 órai kezdettel, a FCM hazai pályán fogadja a bajnok galaci Oţelul csapatát.


 


Share Button
Ennyien olvasták: 620

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.