Központ
2020. szeptember 23. szerda, Tekla, Líviusz

Stăncioiu trófeákat akar nyerni a Steauánál

Czimbalmos Ferenc-Attila szeptember 22, 2016 Sport

stancioiu-2

A minap egy központi sportnapilapnak adott interjújában Eduard Stăncioiu, az ASA volt kapusa azt nyilatkozta, hogy trófeákat nyerni ment a Steauához.

– Szeretnék minél több trófeát nyerni a Steaua színeiben. Eddig kilenc kupát nyertem, az idén viszont szeretném a 10-es határt átlépni, azaz újabb hármat nyerni. Szeretem a teljesítményt és a Steaua Románia legnagyobb klubja, amely mindig az elsőségre törekszik – mondta Stăncioiu, aki a Kolozsvári CFR színeiben kilenc serleget, míg az ASA-val egy Szu­per­kupát nyert 2015-ban.

stancioiu-3

A 35 éves hálóőr évekkel korábban már közel állt ahhoz, hogy a Steauához szerződjön, akkor bizonyos okok miatt nem jöhetett létre a szerződéskötés:
– Én akkor a fővárosi Sportul Studențesc játékosa voltam, jól ment a játék, ennek köszönhetően is találkoztam Cosmin Olăroiuval, a Steaua akkori edzőjével és Mihai Stoica sportigazgatóval, de a szerződéskötés meghiúsult, ugyanis a Sportul tulajdonosa, Vasile Șiman túlzottan nagy összeget kért értem, amit a Steaua tulajdonosa nem fogadott el – említette Stăncioiu, aki 1998–2006 között 109 mérkőzésen védte a Sportul kapuját.
A rockzenéért és főleg a Metallica rockbandáért rajongó bukaresti születésű hálóőr örvend, hogy a Steaua labdarúgója lett, ugyanakkor dicséri az alakulatbeli csapattársát, Nițăt:

– Örvendek, hogy én is tagja lehettem a Steaua-családnak, ez azt jelenti, hogy az ottani vezetők értékelik a munkámat. Megszoktam itt, a játékosok nagyrészével már különböző korosztályos ifjúsági válogatottaknál együtt játszottunk…Niță jó formában van, jó képességekkel rendelkezik, mindezt láthatjuk majd a válogatottban is. Gondolom, hogy ő is szeretne külföldre szerződni, akárcsak elődjei, Tătărușanu és Cojocaru, de addig is bizonyítania kell egyesületénél – mondta Stăncioiu, akinek kedvenc kapusai a dán Schmeichel, az olasz Buffon, a spanyol Casillas, de értékeli Claudio Bravo (Manchester City) és Keylor Navas (Real Madrid) hálóőrök képességeit is.

stancioiu-1

Share Button
Ennyien olvasták: 997

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.