Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Szilágyi Lóránd a Gaz Metanhoz igazolt!

Központ július 17, 2014 Sport

szlSzilágyi Lóránd a Gaz Metanhoz igazolt!

Az ASA egyik legjobb, legkedveltebb játékosa, a 28 éves helyi illetőségű Szilágyi Lóránd nem hosszabbította meg szerződését, inkább a Medgyesi Gaz Metanhoz írt alá két évre. A marosvásárhelyi születésű kőkemény balhátvéd készségesen válaszolt újságírói kérdésekre:

 

– Mint értesültünk, szerződést kötöttél a Medgyesi Gaz Metannal…

– Igen, valóban. A medgyesi együttes is (mellette még egy 1. ligás hazai csapat is) szerződést ajánlott nekem, de én a Gaz Metan ajánlatát fogadtam el, két évre írtam alá velük. Az ASA is ajánlatot tett, én igazából maradni szerettem volna, de nem úgy alakult…


– Miért?

– Elméletileg megbeszéltem a vezetőséggel a szerződésem lejárta után (június 30-án járt le a szerződése az ASA-val-a szerk. megj.), ők húzták-halasztották, én meg nem akartam addig bemenni a víkendtelepi edzőtáborba, amíg nem biztos a helyzetem, amíg meg nem kötjük az újabb szerződést.

Másnap reggel az edzés előtt Falub vezetőedző közölte velem, hogy nem bízik bennem, és nem szeretne tovább dolgozni velem, mert nem közöltem vele, milyen okból nem jelentem meg az edzőtáborban.

Sajnálom, hogy a hátsó ajtón kellett távoznom az ASA-tól, úgy érzem, nem ezt a bánásmódot érdemeltem meg, miután 10 éven keresztül itt játsztam.

Tovább nem akarok az ASA-val foglalkozni, hiszen jelenleg a Gaz Metan játékosa vagyok…


– A vásárhelyi csapattal, amelyhez eddigi labdarúgó karriered köt, sikerült újra felkerülnötök az 1. ligába. Milyen érzés volt helyi játékosként ezt megélni?

– Minden odaadó labdarúgó, sportoló álma, hogy felsőszinten szerepeljen. Nekem ez megadatott már másodszor, tehát boldog vagyok, hogy újra felkerültünk az 1. ligába.


– Szeretnél külföldön játszani, ha lenne lehetőséged rá?

– Ha lenne lehetőségem rá és megérné, akkor igen, szeretném külföldön is kipróbálni magam.


– Volt egy kellemetlen időszakod a tavaszi idényben, amikor néhány forduló erejéig mellőzve voltál. Mielőtt újra bemutatkoztál volna, a hazai szurkolók skandálták a nevedet mérkőzéseken keresztül. Milyen érzés azt hallani a Sziget utcában, hogy „Szilágyi, Szilágyi!”?

– Nem szívesen emlékezem arra a kellemetlen időszakra, amikor nem játsztam, viszont a mai napig büszke vagyok és boldog, hogy hallhattam, amint a nevemet skandálják. Ez újabb energiával töltött fel, és igen, vágytam arra, hogy újra a pályán lehessek.


– A besztercei mérkőzés után volt egy összetűzésed Stanciu vezérigazgatóval, aki téged is okolt az egyik gólért, ami miatt kikerültél a csapatból. Az ASA szurkolói viszont végig melletted voltak. Időközben rendeződött a viszonyod az ASA vezetőségével, a vezérigazgatóval?

–Idővel tisztáztuk a nézeteltéréseket.


– A soron következő bajnokság nagyon nehéznek mutatkozik, erős, ütőképes együttest kell összekovácsolnia az ASA-nak, meg a Gaz Metannak is, hiszen a jövő évben 6 csapat esik ki az első ligából. Hogy látod te a 2014/2015-ös bajnoki évadot?

– Nagyon nehéz lesz, az biztos. Összefogással és bátorsággal, no meg jó teljesítménnyel biztosan nem fogunk kiesni az 1. Ligából. Persze az ASA-ról is ezt gondolom, és sok sikert kívánok nekik az 1. ligában.


–Ha abbahagyod idővel a labdarúgást, mihez szeretnél kezdeni? Kitartasz a foci mellett?

– Szeretnék a foci mellett maradni, de még nincsenek terveim a jövőre vonatkozólag. Egyelőre a futballra koncentrálok.


– Családod, barátaid, szomszédaid az ASA minden hazai mérkőzésére elkísértek, a meccsek után a gyerekek fényképeket készítettek veled, látszott, hogy nagyon szerettek a szurkolóid.  Mit üzensz a marosvásárhelyi szurkolóknak?

– Köszönöm, hogy mellettem és a csapat mellett állnak, köszönöm, hogy együtt éreznek velem, ami erőt ad nekem. Remélem, hogy nem fog a csapat csalódást okozni nekik. Nagyon nehéz volt eljutni a célig, azaz felkerülni az 1. ligába, és ez nekik is köszönhető.


Share Button
Ennyien olvasták: 899

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.