Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

Szilágyi Lóránd Szombathelyen volt próbajátékon, de itthon folytatja

Központ július 3, 2014 Sport

Szilágyi Lóránd Szombathelyen volt próbajátékon, de itthon folytatja

lori

Ha a magyarországi első ligás Szombathelyi Haladás szerződésajánlata megfelelő lett volna, akkor Szilágyi Lóránd, az ASA 28 éves balhátvédje a 2014/2015-ös bajnoki évadban a magyar bajnokság 6. helyezettjénél folytatta volna pályafutását.  Szilágyi szabadon igazolható, hiszen 2014. június 30-án lejárt a szerződése a vásárhelyi alakulatnál. Jelen pillanatban két hazai 1. ligás együttestől van ajánlata, de nagy valószínűséggel a következő évadban is az ASA-nál folytatja.  

 

Június 26-án az ASA-Gaz Metan Meggyes barátságos labdarúgó mérkőzés során értesültem arról, hogy a szurkolók kedvence, a 28 éves Szilágyi Lóránd a magyar elsőligás szombathelyi Haladás együttesével edz már hétfő óta.

A mérkőzés után már az együttes vezetői is megerősítették a hírt.  

Ha Szilágyi szerződést kötött volna a Haladással, akkor az ASA elveszthette volna a kezdőcsapat egyik alapemberét, aki a csapat legrégebbi tagja, tulajdonképpen régebbi a Sziget utcai stadionnál is, hiszen 2005-2008 között már az egykori Trans-Sil 3. ligás együttesében játszott.

Több magyarországi honlap már az elmúlt hét elején beszámolt arról, hogy az ASA balhátvédje, volt csapatkapitánya, Szilágyi Lóránd már június 23-tól a magyar első ligás Szombathely együttesénél edz.

A klub honlapján is az volt olvasható, hogy Szilágyi Lóránd a Ferencvároshoz távozó Bosnjak Predrag és az osztrák alacsonyabb osztályba szerződő Tóth Péter pótlására érkezett, akire számított a soron következő bajnokságban Artner Tamás vezetőedző.

Szilágyi a tvszombathely.hu honlapnak adott rövid nyilatkozatában a következőket mondta:

– Én a feltételekkel meg vagyok elégedve, remélem, hogy szerződéskötés lesz a vége.

Szilágyi június 23-27. között volt próbaidőszakon a szombathelyi alakulatnál, ahol hamar megkedvelték a vezetők, játékostársak.  Szerződéskötésre azonban az anyagiak miatt nem került sor…

A 183 centiméter magas futballista esetleges szerződéskötésével kapcsolatosan az ASA-Gaz Metan Megyes találkozó után Virgil Lăcătușu, az ASA sportmenedzsere a következőket mondta el a Központnak:

– Tudomásunk szerint Szilágyi próbaidőszakon van az 1. ligás Szombathelynél. Neki a szerződése 2014. június 30-án lejárt Marosvásárhelyen, így szabadon igazolható.

Szilágyi pénteken jött vissza Marosvásárhelyre és a Központ érdeklődésére a következő, általa megfogalmazott választ juttatta el a szerkesztőségünkbe:

,,… most értem haza, sajnos nem egyeztünk meg. Nagyon keveset ígértek, ami nem érte volna meg nekem. Azt a szerződést megkapom itthon is bármelyik csapatnál. Nagyon jól éreztem magam Szombathelyen, ahol kiválóan fogadtak. Nagyon meg volt elégedve velem főleg az edző, mondták, nagyon bánjak, hogy nem jött össze a szerződéskötés. Még van két ajánlatom a hazai 1. ligából, de felhívott az ASA vezetősége, és egy igen kedvező szerződésajánlattal álltak elő. A legjobb ajánlat, amit valaha kaptam! Tehát a napokban kell döntenem, ha aktuális lesz az ASA ajánlata, akkor lehetséges, hogy elfogadom…”–írta Szilágyi Lóránd.

Ha Szilágyi újabb szerződést kötne az ASA-val, akkor az együttes szurkolói lennének a legboldogabbak, hiszen továbbra is a csapat legrégebbi, legkedveltebb és talán egyik legjobb játékosának (is) drukkolhatnak.

A transfermarkt.de által 264 ezer euróra taksált Szilágyi Lóránd, 106 bajnokin három gólt szerzett a marosvásárhelyi együttesnél.


Share Button
Ennyien olvasták: 705

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.