Központ
2020. november 28. szombat, Stefánia

Tibi, pontokra van szükség, mert kiesünk!

Központ október 27, 2011 Sport

SelymesTibi, pontokra van szükség, mert kiesünk!

Újabb pontokat vesztett hazai pályán a maros­vásár­helyi FCM együttese, ezzel tovább süllyed a tabella alsóházában. Selymes Tibor játékosai orra alá ezúttal az egykori csapat- meg szobatársa által edzett, jelenlegi bajnok, Oţelul labdarúgói törtek borsot.

A két utolsó fordulóbeli döntetlen (hazai pályán a Pandurii elleni 3–3 és idegenben a Sportul elleni 1–1) elérése után, győzelmi reményekkel néztek a mérkőzés elé, hiszen látszott, hogy az együttes tud gólokat, ebből kifolyólag pontokat szerezni. Érződött a Sportul elleni találkozón, hogy Selymes pszichikailag is hatott játékosaira, mi több, a szerdai, Manchester elleni európai kupatalálkozó után, az Oţelul fáradt, legyőzhető csapatnak tűnt a meccs elején. De a több kezdőjátékos sérülése miatt újra improvizálni kényszerült a vezetőedző, azon belül, fontos, negatív szerepet játszó hátvédsorral.

 

Az öt sérült (Astafei, Cavalli, D. Matei, Vasilache és Ghionea) és három eltiltott (Ilyés, Szilágyi és Subotic) mellőzése végett, Topics szinte fél lábbal lépett pályára, Didi ismét hosszú szünet után játszott, Issa Ba pedig családi problémák miatt edzés nélkül vállalta a játékot.

Ilyen körülmények között a sokadik változatban állt a FCM az idei bajnokságban pályára, különösen a hátvédsorban mutatkoztak gondok, ahol a fiatal Gugu nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, bizony mindkét kapott gólban „benne” volt, melybe társa, Iencsi is besegített.

Az első félidőben Munteanu játékosai többet támadtak, jobban zártak a bizonytalanabbul védekező, fejük fölött nagyobb nyomást érzékelő marosvásárhelyieknél, viszont gólt nem sikerült elérniük. A második félidő 54. percében Pena jobb oldali beadása, az ötös vonalán védekező Issa Ba lábáról az üresben lévő Sarghi elé pattant, aki mintegy 8 méterről a hálóba lőtt. 0–1

Egy perc múlva, a FCM jelenlegi gólkirálya, Sergiu Buş kihasználta Grahovac kapus és Sg. Costin ügyetlenül történő összeütközését, mely következtében a labda csatárunkhoz került, aki az ötös sarkáról a hálóba bólintott. 1–1

Az 58. percben a csereként beállt Paraschiv kihasználta a FCM-védelem ügyetlenségét, a szerencsésen hozzá pattanó labdát, Iencsi meg Gugu mellől, mintegy öt méterről a hálóba lőtte, beállítva ezzel a végeredményt.

Ezzel a vereséggel a FCM újra a kieső zónába került, a nyolc bajnoki ponttal, melyből mindössze egy győzelem, egyáltalán nem boldogító. Vasárnap, a XII. forduló keretén belül, csapatunk Moldvában lép pályára, a brazil és portugál játékosokkal megtűzdelt Vaslui ellen. A mérkőzést a DigiSport 1 adó 18.30 órai kezdettel élőben közvetíti.


 

FCM Marosvásárhely – Oțelul Galac 1–2 (0–0)

Vezették: Kovács István (Nagykároly) – Adrian Ghinguleac (Bukarest), Dorin Mudura (Nagyvárad).

FCM: Balauru – Vagner (68. Ruiz), Iencsi, Nicu, Topics (84. Celsinho), Fl. Dan, Gugu, Issa Ba, Bumba (59. Pădurețu), Didi, Buş.

Oțelul: Grahovac – Râpă, Sîrghi, Costin, Sălăgeanu, Giurgiu, Neagu, Ibeh (49. Paraschiv), Antal (78. Frunză), Ilie, Pena (90. Punosevac).

Gólok: Buș (56.), illetve Sîrghi (54.), Paraschiv (58.)

Sárga lapok: Nicu (38.), Didi (45.), Gugu (58.), Celsinho (84.), Ruiz (86.), illetve Sîrghi (28.), Antal (44.), Sălăgeanu (61.), Giurgiu (72.), Neagu (73.), Grahovac (90.).

 

Share Button
Ennyien olvasták: 609

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.