Központ
2020. szeptember 22. kedd, Móric

Tizenkettedik alkalommal védte meg világbajnoki címét Palecián Judit testépítő

Czimbalmos Ferenc-Attila június 28, 2018 Sport

A minap a Fülöp-szigeteki Cebu Cityben rendezték meg a NAC-verziójú testépítő-világbajnokságot, amelyen a marosvásárhelyi születésű, de évek óta Győrben élő többszörös világbajnok Palecian Judit a Figure 40 év feletti kategóriában diadalmaskodott, így tizenkettedik alkalommal védte meg világbajnoki címét.

Lakatos Mihály pontozóbíróként jobbról a második

Palecián Judit a NAC-szövetség legsikeresebb testépítője

,,Élete messze legjobb formájával vonult Judit a színpadra, és győzelméhez pillanatnyi kétség sem fért. Óriási manipulációnak kellett volna történnie, hogy elvegyék tőle a világbajnoki címet, márpedig a NAC szövetségre a spekuláció egyáltalán nem jellemző. „Miss Boxing” arányos, érett, száraz, metszett, erezett izomzatot vonultatott fel, és színpadi megjelenése, precíz, szinte hibátlan pózbeállásai csodálatra méltóak, tehát minden a legnagyobb rendben volt, hogy a vébé címet immáron hatodik alakalommal megszerezze a NAC-szövetségnél, így a szövetség minden idők legsikeresebb versenyzője címével is büszkélkedhet. Sőt, az abszolút címet is elhódította jól felkészült német ellenfele legnagyobb bánatára

– mondta el a Központnak Lakatos ,,Múmia” Mihály, Judit edzője, aki egykoron Marosvásárhelyen a Costructorul termében Kovács János (Kopek) edzősége alatt sajátította el a testépítés rejtelmeit.

Paleciánnak ezzel nem ért véget a szezon, hiszen július 1-2-a között az olaszországi Sapriban az IBFA verziójú világbajnokságon még részt vesz, amelynek vb-címvédője, ugyanakkor reméli, hogy ez a sikeres menetelés ősszel is folytatódik majd, sőt, a Hamburgban megrendezésre kerülő Univerzumon is részt szeretne venni.

Fotó: bodysport.hu

A vébén a Cutler Győr SE csapat tagjai is győzedelmeskedtek

A Fülöp-szigeteki világversenyen 5 magyar induló versenyzett, amelyek közül kettő erdélyi: a már említett Palecián Judit mellett a kolozsvári, 50 év feletti Európa-bajnok, Román Tibor is részt vett, aki a Masters 50 év feletti testépítésben indult, és negyedik helyen végzett egy roppant erős mezőnyben.

Mellettük a Bikini Modell kategóriában a thaiföldi apától és magyar anyától származó 24 éves egzotikus szépség, Vongsanti Babett, miután első szezonjában megnyerte a magyar bajnokságot, a vébén második lett. Ugyanakkor a német-marokkói keverék, a Győrben élő Raschidné Tmimi (művésznevén Padlizsán) a 40 év alatti Athletic kategóriában lett bronzérmes. A Komáromból származó Csapó Dorina 40 feletti Athletic kategóriában pedig negyedik lett, miután tíz év kihagyás után tért vissza a színpadra, majd a magyar bajnokságot megnyerve kvalifikálta magát a vb-re. Ők valamennyien a Cutler Győr SE csapat tagjai, felkészítő edzőjük Lakatos Mihály.

A mezőköbölkúti (Beszterce megye) születésű, tízszeres magyar bajnok, Európa-bajnok, 2010-ben San Javier-ben megrendezett NAC verziójú veterán testépítő világbajnokságon vb-címet szerzett Lakatos egyébként vezetőként, edzőként és egyetlen pontozó bíróként vett részt a versenyen, sőt a magyar delegáció vezetője és a csapatkapitánya is volt egyben, hiszen Vida Zoltánt a NAC magyarországi elnökét helyettesítette ebben a státuszban.

Fotó: bodysport.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 1324

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.