Központ
2020. október 24. szombat, Salamon

Több ajánlata is van Májerinek a folytatásra

Központ április 10, 2014 Sport

Több ajánlata is van Májerinek a folytatásra

hand

Marosvásárhely minden idők legsikeresebb kézilabdakapusa, a Lyonban született Májeri Zoltán 2011 nyarán szerződést írt alá a svájci US Yverdon Handball klubbal.  Azóta a férfi, női és a férfi ifjúsági csapat edzőjeként sikeresen tevékenykedik, kiváló eredményeket ért el a kantonok országában.

 

Az elmúlt hétvégén telefonon sikerült elérnünk.  A 42 éves sikeredző, aki hajdanán a Marosvásárhelyi ISK színeiben kezdte el a kézilabda pályafutását, majd idővel a tunéziai Club Africane, a győri Rába ETO, a makedón VV Tikes Kavarci, az izlandi Fram Reykjavik, a kuwaiti Szulibihat, az ukrán ZTR Zaporozhje, a német Vfl Potsdam, aztán a svájci Grasshopers Amiticia Zürich, végül a dán Aarhus M/THY Handbold MT  színeiben is szerepelt, az általa edzett együttesek jelenlegi helyzetéről, pályafutásának a jövőjéről és nem utolsósorban családjáról beszélt a Központnak.

– Szervusz Zoltán, milyen hírekről számolhatsz be magadról, illetve az általad edzett klub csapatairól?

– Köszönöm, jól vagyok, sikeresen folytatom az edzői tevékenységem az US Yverdon Handball klubnál. Elmondhatom, hogy a női csapat veretlenül vezeti a másodosztályt, miután feljutott a harmadosztályból, zsinórban tizenkilenc győzelmet aratott ebben a bajnokságban, és a kupában is sikerült a legjobb nyolc közé kerülnünk. A férfi csapat is nagyon jól szerepel az első, Elite-ligában, elméletileg a 4. vagy 5. helyen fogunk végezni ebben az évadban.

Miután feljutottunk az 1. ligába, az első évben tízedikek, a második évben kilencedikek voltunk, az idén pedig az első öt együttes között végzünk. Jelenleg a 4. helyen állunk a 12 csapatos ligában.  

A férfi ifjúsági együttes is jól szerepel a 11 csapatos bajnokságban, ahol a középmezőnyben vagyunk jelenleg. Igaz, az együttes játékosainak zöme 18-21 év körüli, én pedig a helyi fiatal játékosokra építek.

A férfi ifjúsági együttessel április 17-21-e között, egy nagyméretű nemzetközi tornán veszünk részt Prágában, ami egy klubvilágbajnokságnak is beillik. Ott számos európai és világszinten előkelő kézilabda ligákból (német, dán, svéd, finn, olasz, szlovák, cseh stb.) érkező együttessel fogunk megmérkőzni.

Ezzel a csapattal a tavaly is sikerült egy fontos olaszországi nemzetközi tornán diadalmaskodnunk.

– Rövidesen megkaphatod a svájci állampolgárságot is. Mikor kerülhet erre sor?

– Valóban, de most még erre nem gondolok. Egyelőre a klubcsapataim eredményessége, ami a legfontosabb számomra, ezt helyezem előtérbe.

Amikor a klubhoz kerültem, 78 kézilabdajátékosa volt, jelenleg 200 körül vannak, ami több mint a duplája, tehát nagyon fontos, hogy a legkisebb korosztálytól a legnagyobbig, minde­nikkel elszántan és hozzáértéssel foglalkozzunk.

–  Számos elismert európai kézilabdacsapat vezetősége ajánlott fel szerződést neked, de te egyelőre sikeresen dolgozol a kantonok országában. Mennyi ideig számítasz még Svájcban maradni?

– Jelenleg is sok ajánlatom van, mind Svájcból, mind azon kívülről. Főleg első osztályú, kiváló németországi és franciaországi együttesek ajánlataira gondolok, de egyelőre a jelenlegi munkámra összpontosítok, számomra ez a legfontosabb. Ebben a klubban olyan emberekkel találkoztam, akikkel igazi baráti viszonyt sikerült kialakítanunk, nagyon szeretnek engem, ez komoly többletet jelent számomra, tehát nem csak az anyagi részt helyezem előtérbe. Aztán még van egy igazán fontos tényező számomra a svájci tartózkodásommal kapcsolatosan, amire nagy hangsúlyt fektetek…

– Mi az, elárulod a Központ olvasóinak?

– A kislányom, Brianna már óvodába jár, jól beszéli a francia nyelvet. Nagyon ügyes, értelmes, nagyon megszerette itt. Amíg a családom boldog és jól érzi magát Svájcban, addig én is jól vagyok, így rájuk meg a munkámra koncentrálok.  


Share Button
Ennyien olvasták: 365

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.