Központ
2020. október 01. csütörtök, Malvin

Trandafir Norbert a 14. helyen végzett, Szőcs Bernadette is remekül szerepelt

Czimbalmos Ferenc-Attila augusztus 18, 2016 Sport
Trandafir Norbert rio

fotó: www.digi24.ro

Kiválóan szerepelt a 28 éves marosvásárhelyi Trandafir Norbert úszó a riói ötkarikás játékokon – habár nem jutott be az 50 méteres gyorsúszás döntőjébe –, de a világsztárokkal teletűzdelt úszóbajnokok közt a 14. helyen végzett.

A versenyszám elődöntőjében majdnem megdöntötte egyéni – és egyben az országos – csúcsát, hiszen egy századmásodperccel maradt le a barcelonai világbajnokságon elért 21.98-as időtől.

A mostani 21.99-es teljesítménye a 14. helyre volt elég, így lemaradt a döntőről, de ezzel viszont javított az előfutamon elért eredményén, amikor 22.10 másodperces idővel ért célba.

Norbertnek ez volt az utolsó versenyszáma, ugyan­is korábban a román válogatott 4×100 méteres váltójával szintén a 14. helyen végzett, sőt érdekességként említhető meg, hogy ő volt a leggyorsabb a csapatából.

A vásárhelyi, de Bákóban versenyző sportolónak (edzője Ovidiu Galeru) ez volt a harmadik olimpiája. A 2012-es londoni ötkarikás játékokon az 50 méteres gyorsúszásban ugyancsak bejutott az elődöntőben, akkor a 16. helyen végzett 22.30-as idővel (a 100 méteres gyorsúszóknál nem került be a legjobb 16 közé – 17. lett). 2008-ban, a pekingi olimpián viszont sem a 100 méteres, sem az 50 méteres versenyszámban nem kvalifikálta magát az elődöntőbe.

Nem jutott be a legjobb nyolc együttes közé a román női asztalitenisz-válogatott a csapatversenyben. A román válogatottnak tagja volt a marosvásárhelyi Szőcs Bernadett is.

bernadette

fotó: www.maszol.ro

Először Dél-Korea válogatottjával csaptak össze a romániai lányok a múlt pénteken. A román küldöttség tagja volt az a trió, amely a tavaly a szentpétervári Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett csapatversenyben: az Európa-bajnok Eli­zabeta Samara – aki egyéniben nyert Eb-t –, Daniela Monteiro-Dodean és Szőcs Bernadett. Ezúttal egyéniben csak Samara és Monteiro-Dodean küzdhetett, de a nyolcaddöntőben megállították őket – Samarát a későbbi olimpiai bajnok, kínai Nind Ding ejtette ki.

Rosszul kezdődött a román alakulat számára a csapatverseny, a dél-koreaiak legerősebbje, Jihee Jeon simán verte Samarát, de Monteiro-Dodean egyenlített. Aztán a páros meccs következett, melynél már Szőcs Bernadette is lehetőséget kapott. A 21 éves vásárhelyi lány Monteiro Dodeannal az oldalán játszott, de egy négyszettes találkozón maradtak alul ellenfelükkel szemben. Ezután Elizabeta Samara javított hibáján, és ellenfelét sikerült legyőznie, így ismét egyenlített.

Szőcs következhetett, aki a mindent eldöntő össze­csapást Suh Hyowonnal játszotta. Ádáz csatában, öt játszmában nyert a dél-koreai, de Szőcs Bernadette veresége ellenére kiválóan játszott, így a román válogatott játékosainak búcsúzniuk kellett a nyolcaddöntőben.

Share Button
Ennyien olvasták: 634

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.