Központ
2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

Trandafir Norbert álma: az olimpiai gyorsúszás döntőjében való részvétel

Czimbalmos Ferenc-Attila június 2, 2016 Sport

Trandafir Norbert-frnpm.ro-3

Peking (2008) és London (2012) után harmadik alkalommal lesz jelen az ötkarikás játékokon a 28 éves Trandafir Nobert. A marosvásárhelyi úszó a londoni Európa-bajnokságon olimpiai A-szintet úszott, így kvalifikálta magát a riói olimpiára: az ötven méteres gyorsúszásban bejutott a döntőbe és a 7. helyen végzett, a 100 méteres gyorson pedig hiába nyerte meg selejtezőcsoportját, a többi kilenc csoportban jobb eredmények születtek, és nem került be az elődöntőbe. Szintidejét 22.12-s idővel nyerte meg, majd került be a fináléba.

Ezzel a részvétellel Norbert lett Marosvásárhely 43-ik olimpikonja. Érdekességként említhető meg, hogy az eddigi viadalokon Marosvásárhelyről csak dr. Pongrácz Antal kardvívó és Simon Ferenc vízilabdázó vett részt 3-3 olimpián, melléjük sorakozott fel Trandafir Norbert úszó, aki Rióban a harmadik ötkarikás játékokon vesz részt. Viszont a 21 éves, szintén vásárhelyi Szőcs Bernadette asztaliteniszező is napokkal korábban a román női asztalitenisz-válogatott tagjaként – Elizabeta Samara és Daniela Dodean Monteiro oldalán –, olimpiai kvótát szerzett az augusztus 5 – 21. között sorra kerülő riói olimpiai játékokra.

Trandafir Norbert-libertatea.ro-1
A minap Trandafir Norbert készségesen válaszolt a Központ kérdéseire:

– Gratulálok a riói részvételért! Hogy érzed magad most, hogy Peking és London után kijutottál a harmadik olimpiádra?
– Nagyon örvendek most, hogy már biztos az olim­piai részvételem, ugyan­akkor nagyon boldog vagyok, hogy kijuthattam sorozatban a harmadik olimpiára is. Elég érdekes felkészülésben volt részem, hiszen mint köztudott, egyéves kihagyásom is volt, aztán egyhónapos sérüléssel is bajlódtam, de örvendek, hogy ott lehettem az EB döntőjében, és jó formában úsztam. Mondhatni minden összejött nekem az utolsó versenyeken, ahol sikerült megúsznom az A-szintet. Az országos bajnokság után folytatom a felkészülést az olimpiára.

– Az Eb-n az 50 méteres gyorsúszás döntőjébe jutottál, a 4X100 méteres gyorsúszásban a hatodik legjobb időd volt a váltóemberek között, viszont a 100 méteres gyorsúszásban nem sikerült bejutnod a döntőbe. Mindez bizonyítja, hogy kiváló formában vagy. Megfelelően felkészültnek érzed magad a riói megmérettetésre?
– Addig még van két hónap, az ki fog derülni, hogy mennyire leszek felkészülve, remélem, minden rendben lesz és jó formában leszek. Az biztos, mindent kiadok magamból, hogy jól szerepeljek a harmadik olimpián. Jelenleg nagyon jól érzem magam, úgy gondolom, hogy formában vagyok, remélem, megállom a helyem Rióban.

Trandafir Norbert-ziaruldesport.ro-2

– Kik azok, akiknek köszönheted, hogy újra kijuthattál egy nyári olimpiára?
–  A klubom mellett a szüleim azok, akik nagyon sokat segítettek a felkészülésemben, ugyanakkor motiváltak engem, azonkívül mindenkinek nagyon hálás vagyok, aki valamilyen téren támogatott. Amúgy szüleimnek rengeteget köszönhetek, ők támogatnak anyagilag is, nekik köszönhetem, hogy elismert sportoló lettem.

– Egy ilyen kaliberű sportoló, aki olimpián is részt vesz, még gondolhat arra, hogy többet elérjen, tudván azt, hogy egy olimpiai részvétel minden élsportoló álma?
– Elképzelni természetesen lehet, de ez a sportpályafutásom csúcsa tulaj­donképpen.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 668

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.