Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Új edzője van az ASA-nak és a City’us-nak

Czimbalmos Ferenc-Attila január 7, 2016 Sport

Az 52 éves bákói illetőségű Petre Grigoraș lett Cristiano Bergodi utódja a marosvásárhelyi 1. ligás labdarúgó csapatnál, amely három fordulóval az alapszakasz vége előtt a hatodik helyen áll.

Grigoras-ASA-1
Petre Grigoraș többek közt a Galaci Oțelul (2005–2009 és 2013), a Jászvásári Poli (2009–2010), a Zsilvásárhelyi Pandurii (2010– 2013, 2014) és a Kolozsvári CFR (2013) csapatait is edzte. Segítője Marian Dinu másodedző és Ciprian Prună erőnléti edzői lesznek.
Huszonhárom forduló után az ASA a hatodik, utolsó felsőházi rájátszást érő helyen áll 35 ponttal, három ponttal megelőzve a rájátszásra még esélyes Jászvásári CSMS-t. Az alapszakasz végén februárban három rendkívül nehéz találkozó következik a marosvásárhelyi együttes számára: ellenfelei a Zsilvásárhelyi Pandurii (a Sziget utcában), a Kolozsvári CFR (idegenben) és az FC Botoşani (hazai pályán) lesznek. A bajnokság mellett tavasszal a Románia-kupában is érdekelt lesz a csapat, amely sorozatban bejutott az elődöntőbe.
Új szakvezetéssel kezdheti meg az évet a Marosvásárhelyi City’us teremlabdarúgó-csapata is, ugyanis a szerény őszi teljesítmény Kacsó Endre vezetőedző posztjába került, aki ezután a klub vezérigazgatója lesz. Az új a vezetőedzőnek, a 37 éves Lucian Nicuşannak, Cosmin Gherman a pályáról segédkezik, mivel utóbbinak nincs még edzői képesítése.
Kacsó négy éven keresztül edzte a City’us-t, amellyel két bajnoki címet szerzett, utóbbit úgy hódította el, hogy a negyedik helyen jutott a rájátszásba. Ezt követően leendő bajnokcsapathoz méltó keretet alakítottak ki a City’us-nál a 2015-16-os évadra, ám az ősszel mindkét nagy rivális győzött a marosvásárhelyi alakulat ellen. A 37 éves Lucian Nicuşan a marosvásárhelyi Transilvania együttesében tűntek fel, amellyel ezüstérmet szereztek a romániai teremlabdarúgó-bajnokság első idényében. Innen Gherman a Dévai CIP-hez került, amellyel három bajnoki címet szerzett, s négyszer lett ezüstérmes, aztán 2009-ben igazolt vissza a City’us-hoz, ahol négy bajnoki cím és egy második hely fűződik a nevéhez.
Jelenleg a vásárhelyi csapat a ranglista 3. helyén áll, a Dévai Autobergamo (33 pont, 91–27-es gólarány) és a Temesvári Informatica után (33 pont, 61–24).

Share Button
Ennyien olvasták: 621

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.