Központ
2020. szeptember 26. szombat, Jusztina

Új idény előtt áll az Active 7

Czimbalmos Ferenc-Attila október 15, 2015 Sport

Active 7

Bíró (Peres) Zita

Bíró (Peres) Zita

Sorozatban negyedszer is benevezett a Hargita megyei kézilabda bajnokságba Marosvásárhely női amatőr kézilabda együttese, a Gedeon Richterből 2014-ben átalakult Active 7.  Az együttes bajnokság előtti felkészüléséről, a kerettel kapcsolatos újdonságokról és a csapat célkitűzéseiről érdeklődtem Biró (Peres) Zitától, az alakulat gólgyárosától, aki hajdanán a helyi ISK-nál, majd Elektromarosban vált ismertté.

– Hányadik bajnoki idényetek lesz a 2015–2016-os a Hargita megyei kézilabda bajnokságban?
– Immár negyedik alkalommal fogunk ott szerepelni. Rajtunk kívül még részt vesz a Csíkszeredai NKSZ, a Csíkszeredai VSK, a No Age Székelykeresztúr, továbbá Zetelaka és Szentegyháza együttesei is. Visszalépett a bajnokságból a székelyudvarhelyi KF és Salamás.

– Milyen volt a felkészülésetek a soron következő bajnokságra?
– Sajnos az idén a játékostársak személyes elfoglaltságai és főleg a munkahelyi kötelezettségek miatt nem sikerült edzőtáborba mennünk, de sikerült egész nyáron hetente két alkalommal edzenünk, tehát komolyan felkészültünk a bajnoki idényre.

– Mikor és hol kerül sor az első teremtornára?
– Az első teremtornát Zetelakán tartják október 25-én, amelyen mi a Csíkszeredai NKSZ és a No Age Székelykeresztúr ellen lépünk pályára. Itt azt is megemlíthetem, hogy a második teremtornára november 15-én kerül sor, Székelykeresztúron, míg az Active 7 február 21-én, a Szász Albert Sportlíceum tornatermében szervezi meg a marosvásárhelyi teremtornát.

idezet– Mennyire változott meg a keret, azaz kik jöttek, kik mentek?
– Sajnos a kezdőcsapatból távozott Alina Ința, aki családostól Angliába költözött, ahol dolgozni fog, de ugyanakkor amatőr szinten ott is folytatja a kézilabdát. Ezúttal is sok sikert kívánunk neki! Kádár Kinga kihagy jó néhány hónapot, hiszen édesanya lesz, viszont ígérte, hogy hamarosan újra visszatér.
Az együtteshez visszatért szülési szabadságról Farkas Krisztina és a csapat legújabb játékosa, a 22 éves helyi illetőségű Sabezan Roxana, aki korábban a marosvásárhelyi Arena Sportklubnál kézilabdázott. A csapattal kapcsolatos legfontosabb hír, hogy újra Kulcsár László (Kuli) fogja nagy lelkesedéssel és komoly munkával felkészíteni az együttest, mivel Gogu Ștrec zsúfolt programja miatt nem vállalta tovább az edzősködést, de így is sokat köszönhetünk neki.

– Kik a csapat tagjai?
– Zsók Gyöngyvér, Jámbor Margareta és Câmpean Alunița-kapusok; Biró Zita, Dan Melinda, Moldovan Annamária, Orbán Mária,Cerghizan Anamaria,Vasilescu Erzsebet, Șerban Rozalia, Ormenișan Veronica, Sălăgean Ana, Juga Andreea, Conțiu Loredana, Kozma Emőke, Farkas Krisztina, Sabezan Roxana és Dragotă Andreea-mezőnyjátékosok.

– Mi a célkitűzése a csapatnak az új bajnoki idényben?
– Reméljük, hogy újra szép eredményt érünk el. A célunk, hogy újra harcoljunk a bajnoki címért és azt megnyerjük. Reméljük, hogy a sérülések is elkerülnek minket. Ugyanakkor fontos számunkra, hogy továbbra is a jó hangulat uralkodjon a csapaton belül, hasonlóan fontos a mozgás, a játék és főleg a barátság.
Nem utolsó sorban meg szeretnénk köszönni támogatóinknak, a Reta Com, a Fomco, a Călinuț cégeknek az anyagi támogatást és főleg Csiki Zsoltnak, a Szász Albert Sportlíceum igazgatójának, hogy a sporttermet biztosítja számunkra.

Share Button
Ennyien olvasták: 830

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.