Központ
2020. szeptember 20. vasárnap, Friderika

Új otthonban a Helios dartsklub

Czimbalmos Ferenc-Attila augusztus 15, 2016 Sport

helios 2

A minap a marosvásárhelyi Cuza Voda utca 36. szám alatti épületbe költözött a helyi Helios dartsklub, az ingatlant Holbach István, a klub egyik sportolója ajánlotta fel.  

A négyszobás helyiségben többek közt 12 pályás darts sávot alakítottak ki, amely edzésekre, házi versenyekre, akár országos méretű rendezvényekre is alkalmas. A kiváló minőségű kellékeket az egyesület szponzorai biztosították, de előkelő helyet kaptak a klub versenyzői által nyert serlegek is.

Az avatón jelen volt többek közt Kádár László sporttanár, a Helios klub elnöke, továbbá neje, a sporttanárnő Éva, aki a klub női versenyzője, mellettük Darabont András, a klub alelnöke, Holbach István, az egyesület egyik versenyzője – aki a székház és az edzőterem tulajdonosa – , továbbá a marosszentgyörgyi Top Electro vállalat német tulajdonosa, Jens Weingärtner is, valamint Hajdú Csaba, a helyi Studio vendéglő tulajdonosa. Utóbbi ketten a klub anyagi támogatóiként vettek részt az eseményen.

Helios klub, balról- Darabont András, Holbach István és Kádár László

Helios klub, balról- Darabont András, Holbach István és Kádár László

Kádár László fontosnak tartja, hogy a klub székhelyén edzeni és versenyezni egyaránt lehet, hiszen a központi ingatlanba könnyebben eljuthatnak a dartsozni vágyó fiatalok, sőt több dartsozni vágyó személy is beiratkozhat a Helios egyesületbe.

Darabont András, a klub alelnöke reméli, hogy egy ilyen modern beruházás felkelti a fiatalok érdeklődését a sportág iránt.

Holbach István, a klub versenyzője, ugyanakkor az ingatlan fő beruházója lapunknak elmondta, hogy szeretne idővel dartsiskolát is szervezni, ahova a fiatal, tehetséges gyerekeket a tanintézményekből toboroznák. Holbach ugyanakkor megjegyezte, hogy a Maros megyei darts végre saját helyiséggel rendelkezik.

Az új edzőteremben rövidesen egy területi dartsversenyre kerül sor, amiről egy későbbi anyagban tudósítunk. (C.F.A.)

Share Button
Ennyien olvasták: 752

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.