Központ
2020. október 01. csütörtök, Malvin

Újabb könyv a marosvásárhelyi labdarúgás történetéről

Czimbalmos Ferenc-Attila június 28, 2016 Sport

Aurel Rațiu 10. könyvében, a ,,Fotbalul mureșan de-a lungul anilor (1902 – 2016)”, lépésről-lépésre feleleveníti a Maros megyei labdarúgás történetét 1902-től napjainkig. Ahhoz, hogy megszülessen ez a könyv, szerzője hosszú éveket töltött a helyi könyvtár olvasótermében.

coperta Ratiu 2016 - final (1)

Kritikusok szerint a könyv fontos eleme a sport történetét felelevenítő alkotásoknak.

A könyv egyaránt szól szakemberekhez és a sport kedvelőihez, akik megtudhatják, hogy ki volt a legelső Maros megyei futballista, akiből válogatott lett, ugyanakkor hány Maros megyei együttes játszott az élvonalban a hosszú évek során.

Ratiu (4)

Nem utolsósorban érdekes információkat olvashatunk többek közt Szilágyi Aloisról, Szász Jánosról, Józsi Dezsőről, Gierling Györgyről, Florică Ispirről, a néhai Nagy Mikiről, a Bölöni László által fémjelzett marosvásárhelyi aranycsapatról, az AS Armatáról – amely 2005-ben szűnt meg – , de az AFC ASA 2013 alakulatáról és más együttesekről is.

Ratiu (3)

A mű fő erénye, hogy előtérbe hozta a futball emblematikus alakjait, közülük sokan eddig ismeretlenek voltak a sportkedvelők előtt.

Ratiu (2)

Ezen kívül a szerző konkrét adatok alapján eleveníti fel a helyi labdarúgás történetét, amelyet korabeli fotókkal is alátámaszt. A könyv bemutatójára június 29-én, szerdán délután 5 órától kerül sor az Apollo épületében lévő Emil Dandea Társadalmi-Politikai Központban (Rózsák tere 5. szám).

Ratiu (5)

Ratiu (1)

Share Button
Ennyien olvasták: 501

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.