Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Újra összeállt a hajdani ASA

Központ június 1, 2012 Sport

Újra összeállt a hajdani ASA

ASA

Egy gálamérkőzés erejéig újra láthatta a marosvásárhelyi közönség a város egykori, legkedveltebb labdarúgó együttesét, az ASA-t, akik a 80-as, 90-es évek román válogatott néhány tagja ellen játszottak a helyi Sportcsarnokban.

A vásárhelyi együttesben olyan egykori hírességek jutottak szóhoz, mint Bíró II. Levente (Laska), Fodor János, Adrian Botezan, Márton László, Aurel Stoica, Horaţiu Cioloboc, Hajnal Gyuszi, Fazakas Árpád, Mircea Muntean és George Ciorceri is akiket, Czakó János készített fel erre a mérkőzésre.

Az egykori A-osztályos kedvencek cseleit, labdaátvételeit, indításait még akkor is jó volt újra megcsodálni, ha jelenleg 10-20 kg-os súlyfölösleg nehezítette mozgásukat.

Látni lehetett újra a rangidős Fazakas Árpád (Fazi) precíz labdakezelését, Hajnal Gyuszi gyors labdaszerzéseit, Fodor János kemény, de biztos szereléseit, Ciorceri George robbanékony felfutásait és Bíró II. Levente (Laska) parádés védéseit.

A román válogatott színeiben pályára lépett Nalati, Dobos, Gabor, Sabau, Viorel Moldovan, Ionel Ganea, Iosif Rotariu, akik a pályára lépés előtt maguk díjazták a középiskolák bajnoksága döntőjének résztvevőit.

A gálamérkőzést Anton Helesteanu, a FCM vezérigazgatója vezette, melyen jelen volt Mircea Rădulescu is, a Román Labdarúgó Szövetség szakmai igazgatója.

Cornel Cacovean, az egyesület egykori elnöke bevallotta, hogy a csapatnak állandó helye volt, van a szívében, azon fáradozott, hogy a szurkolóknak is örömet okozzon az egyesület tovább éltetésével. A mérkőzés után a következőket mondták el a hajdani labdarúgók:


Fazakas Árpád:

– Mindig is jó érzés egykori csapattársakkal, hajdani ellenfelekkel csatázni, még akkor is, ha az idő eljárt már felettünk… Örvendek, hogy újra ránk figyeltek.

George Ciorceri:

– Mindig egyedi érzés találkozni, sőt újra játszani egykori játékostársaimmal. Ezen az eseményen találkozhattam néhányukkal azok közül, akikkel annyi kellemes emlék köt össze.

Hajnal Gyula:

– A labdarúgás iránti szeretet örökre megmarad bennünk, boldogan lépünk pályára örökké, ameddig az egészségünk megengedi.

Iosif Rotariu:

– Fergeteges hangulat volt a Sportcsarnokban. Meglepett, hogy Marosvásárhelyen nagy hangsúlyt fektetnek újra a sportra, remélem, hogy mindezt folytatódik a Maros-menti városban. Gratulálok a gála rendezőinek.

Ionel Ganea:

– Szívesen jöttünk ide, hogy támogassuk a fiatalokat, a Líceumok Kupája döntőjében, hisz a mi időnkben ritka volt, az ilyen fajta esemény. Kevés kötődésem van Marosvásárhelyhez, hiszen abban az időben, amikor én fociztam, nem volt A-osztályos együttese. Ez a város megérdemli az élvonalbeli részvételt.

Romulus Gabor:

– A pályára lépett, hajdani vásárhelyi labdarúgók közül játszottam néhányuk ellen egykoron. Visszaemlékszem, hogy jó A-osztályos együttese volt valamikor a városnak.

Viorel Moldovan:

– Besztercei születésű lévén, a labdarúgói karrierem elején több alkalommal találkoztam vásárhelyi illetőségű futballistákkal, az akkori ifjúsági központokban, korosztályos válogatottakban, ahová a legtehetségesebb és legígéretesebb ifiket válogatták be. Sajnálom, hogy a FCM jelenleg kényes helyzetbe került, de remélem, hogy A-osztályos marad. Erdélyben több értékes együttes van, ami fontos dolog.

Share Button
Ennyien olvasták: 397

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.