Központ
2020. szeptember 28. hétfő, Vencel

VB – selejtező, B csoport. Nincsenek vesztegetni való pontok!

Központ október 6, 2016 Sport

husvajc

A következő napokban vélhetően sok minden kiderül a világbajnokságra való kijutás valós esélyeiről, no meg arról, hogy Magyarország válogatottja képes lesz-e ismét felvenni a kesztyűt a csoportban nagyágyúknak tartott csapatokkal szemben. Dzsudzsák és társai gyors egymásutánban két rendkívül fontos mérkőzést játszanak.

A csoportban eddig történtek méginkább növelik a tétet, ugyanis a következő mérkőzésen (október 7-én) Storck mester csapata hazai pályán fogadja Svájc együttesét. A piros-fehérek a selejtezők első játéknapján meglepetést okozva az Európa-bajnok Portugáliát fektették kétvállra, 2-0 arányban. Bár igaz, hogy a portugál csapatból sérülés miatt hiányzott Cristiano Ronaldo, a svájciak teljesítménye így is figyelemre méltó. A magyar csapat Feröer elleni gyenge szereplése (0-0 arányú döntetlen) után Storck mester érthetően elégedetlen volt, hisz Gulácsi kapus teljesítményén kívül semmi érdemlegeset nem jegyezhettünk fel, és bizony a gól nélküli döntetlen a látottak alapján nem is volt rossz eredmény. A magyar dilemma továbbra is az, hogy a franciaországi, szokatlanul jó szereplés után képes lesz-e a csapat újra valami hasonlót produkálni, vagy legalább becsületesen helytállni. A Svájc elleni mérkőzésen a magyar csapatnak egészen más szellemben kell majd futballoznia, és kötelező módon be kell gyűjtenie a három pontot, ha versenyben akar maradni. Azt ugyan rövidesen megtudjuk, mit jelentett Király Gábor és Juhász Roland távozása a válogatottból, ám most szigorúan a jó játékra és az eredményességre kell koncentrálni. A buzdítással biztosan nem lesz baj, a hírek szerint Budapesten telt házas mérkőzés várható.

A Svájc elleni, majd a későbbi (október 10-i, Lettország elleni, idegenben sorra kerülő) mérkőzésre Bernd Storck a következő keretet hirdette meg: Kapusok: Dibusz Dénes, Gulácsi Péter, Megyeri Balázs; Hátvédek: Bese Barnabás, Fiola Attila, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Korcsmár Zsolt, Korhut Mihály, Lang Ádám; Középpályások: Elek Ákos, Gera Zoltán , Nagy Ádám,Vida Máté; Csatárok: Bognár István, Dzsudzsák Balázs, Gyurcsó Ádám, Kleinheisler László, Lovrencsics Gergő, Németh Krisztián, Nikolics Nemanja, Stieber Zoltán, Szalai Ádám.

További mérkőzések a csoportban: Portugália – Andorra és Lettország – Feröer (okt.7), majd Feröer – Portugália és Andorra – Svájc (okt.10).

Demeter Attila

Share Button
Ennyien olvasták: 770

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.