Központ
2020. szeptember 18. péntek, Diána

VB-selejtezők, B csoport: Vissza a Földre!

Központ október 13, 2016 Sport
Fotó: www.rangado.hu

Fotó: www.rangado.hu

Mintha csak ezt sugallná a magyar válogatott szereplése. A világbajnoki selejtezők B csoportjában, a második és harmadik fordulóban nyújtott teljesítménye alapján (összességében is) csak az lehet elégedett, aki nagyon elnéző, vagy aki már beletörődött, hogy a világbajnoki szereplés esélye a nullához közeledik. Az ugyan igaz, hogy „matematikailag” még semmi sincs veszve, ám az eddig megszerzett 4 pont nagyon kevésnek tűnik ahhoz, hogy a Bernd Storck által felkészített együttes valóban kijusson a VB-re. Két, szakmailag érdekes és tanulságos mérkőzést láthattunk, amely igazolta a valós erőviszonyokat, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy a balszerencse a mi oldalunkon állt. A Svájc ellen 2-3 arányban elveszített mérkőzésen a magyar csapat küzdeni akarásával nem volt gond. A mérkőzés egyes szakaszaiban úgy tűnt, hogy a svájci csapattal partiban vagyunk, és hogy akár a győzelem is kivitelezhető. Az, hogy a svájci csapat góljaira kétszer is reagálni tudtunk, hogy a játékosok „összeszedték magukat”, mindenképpen ígéretes. Azt azonban újból szomorúan tapasztaltuk, hogy a mérkőzés 89. percében kapott gól amatőr védelmi hibából született, és így az egy pontot sem tudtuk itthon tartani. Hiába volt Stieber hatékony játéka és Szalai igyekezete, a súlyos védelmi hibák és a fegyelmezetlenség miatt a csapat vereséget szenvedett egy verhető svájci együttestől. Bár igaz, hogy a játékvezető nem adott meg egy jogos tizenegyest, és a svájciak második gólja leshelyzetből született, a vereség fő oka nem ebben keresendő. A taktikai hiányosságok, vagy ha úgy tetszik, az elképzelés nélküli és esetlegességre épülő játék megbosszulta magát, mint sok más alkalommal.

Fotó: www.ckozep.hu

Fotó: www.ckozep.hu

A Lettország elleni mérkőzésen Storck mester több helyen is változtatott a csapaton és a taktikán. A határozottabb, taktikailag fegyelmezettebb játék meg is hozta az eredményt. A magyar válogatott Gyurcsó és Szalai találatával 2-0 arányban legyőzte idegenben Lettországot egy olyan mérkőzésen, ahol egy pillanatig sem volt kétséges Dzsudzsákék győzelme.

Bár a lett csapatnak is akadt néhány nagy lehetősége, a magyar válogatott a mérkőzés nagy részében mezőnyfölényben volt, és megérdemelten szerezte meg a három pontot. Itt viszont csendben meg kell jegyeznünk, hogy Lettország jóval szerényebb játékerőt képvisel, mint Svájc, és a három pont megszerzése kötelező. Ám a Svájc, illetve Feröer elleni mérkőzéseken veszített pontok a végelszámolásnál sokat jelentenek majd. Ez méginkább érthetővé válik annak fényében, hogy Svájc 3 mérkőzésből eddig már 9 pontot szerzett, és Portugália 6-6 gólt „rámolt be” Andorrának, illetve a Feröer-nek. A harmadik hely pedig ugye nem „partiképes”?

A VB-selejtező B csoportjában lezajlott 2. és 3. forduló eredményei:
Magyarország – Svájc 2-3; Portugália – Andorra 6-0; Lettország – Feröer 0-1; Lettország – Magyarország 0-2; Feröer – Portugália 6-0; Andorra – Svájc 1-2. A csoport jelenlegi állása: 1. Svájc 9p; 2. Portugália 6p; 3. Magyarország 4p; 4. Feröer 4p; 5. Lettország 3p; 6. Andorra 0p.

Demeter Attila


Románia is harmadik csoportjában

Románia labdarúgó-válogatottja magabiztosan szerzett három ponttal távozott Örményországból, ahol pénteken Jerevánban 5-0-ra (gólszerzők: B. Stancu 4. – büntetőből, Adi Popa 10., R. Marin 12., Stanciu 29. és Chipciu 59.) nyert a világbajnoki selejtezőkben, viszont jó játékát nem tudta megismételni Astanában, ahol kedden este egy gólnélküli döntetlent ért el Kazahsztánban.

Cristoph Daum együttese mindkét találkozón támadó felfogásban játszott sok helyzetet kialakítva, ami bizakodásra ad okot a csoport hátralévő találkozóira nézve.

Az E-csoport találkozóin a következő eredmények születtek: Lengyelország–Örményország 2-1 és Dánia–Montenegró 0-1.
A csoportot egyelőre a 7 pontos Montenegró (7-1-es gólaránnyal) és Lengyelország (7-5) vezeti, őket követi Románia 5 ponttal. (C.F.A.)


kozpont-hetilap-2016-10-13-10-11


 

Share Button
Ennyien olvasták: 773

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.