Központ
2020. szeptember 19. szombat, Vilhelmina

Vereséggel kezdte az idényt a Marosvásárhelyi ASA

Czimbalmos Ferenc-Attila július 28, 2016 Sport

Gaz Metan-ASA 2-1

A marosvásárhelyi 1. ligás labdarúgó együttes pontveszteséggel kezdte az idényt, miután 2-1 arányban vereséget szenvedett a szezon első találkozóján idegenben, a Medgyesi Gaz Metán otthonában.

A teljességgel megújult keretből csak azok játszhattak, akiknek már szombatig sikerült megoldani a játékjogát, és éppen nem voltak eltiltva, vagy nem sérültek.

Nem léphetett pályára az eltiltott Muresan és Marius Constantin (aki mégis visszatért az együtteshez), ugyanakkor Cadú, Walter Fernandez és Diaby is sérültek voltak, de amúgy sem volt véglegesen elintézve a leigazolásuk, mint ahogy a többi külföldié sem, akik a felkészülés folyamán megfordultak a csapatban.

Ugyanakkor meg kell újítani N’Doye munkavállalási engedélyét is, aki szintén a maradás mellett döntött. Medgyesen csupán két külföldi (a francia Florent André és a nigériai Benjamin Kuku) játszott, a többi játékosok zömét többek közt Dobrosavlevici, Candrea, Bucur, Ursu, akárYasin Hamed vagy Feketics alkotta.

A jól adogató marosvásárhelyi alakulat Candrea lévén szerzett vezetést, majd Lullaku szépített, aztán az ASA egykori csatára, az időközben Izraelben légióskodott Axente szerezte meg a győztes gólt.

Candrea Robert

Candrea Robert

A legutolsó sajtótájékoztatón, amelyet a marosvásárhelyi klub tartott, Daniel Stanciu sportigazgató az ASA jelenlegi helyzetéről beszélt. Kijelentette, a csődvédelemmel a nulláról kellett kezdeniük az építkezést, és nem szabad összehasonlítani a mostani együttest a tavalyi ezüstérmessel, és amely Botosani-hoz képest egyharmados fizetéseket tud biztosítani, és nem tud ígérni sem meccs-, sem célprémiumot.

Az ASA a 2. fordulóban a CSU Craiova otthonában lép pályára hétfőn, augusztus 1-én. A találkozót 18.30 órai kezdettel a Digi Sport élőben közvetíti.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 1. forduló:
Medgyesi Gaz Metan–Marosvásárhelyi ASA 2–1 (1–1)
Gólszerzők: Llulaku (32., 11-esből), Axente (62.),
illetve Candrea (42.)

Share Button
Ennyien olvasták: 581

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.