Központ
2020. szeptember 28. hétfő, Vencel

Világ- és Európa-bajnokok vesznek részt az Armura Kupán Marosvásárhelyen

Czimbalmos Ferenc-Attila október 6, 2016 Sport

kick-1


A marosvásárhelyi sportcsarnokban október 15-16. között a III. Armura Kupa elnevezésű, nagyszabású önvédelmi sportgálára kerül sor, amelyet a SportLife Group részét képező Armura önvédelmi védjegy a Gombos Martial Arts egyesülettel és a Herlitz Románia céggel közösen rendez.

afis-cupa-armura
Az összecsapáson számos hazai klub több tíz önvédelmi sportolója vesz részt, közöttük több világ- és Európa-bajnok is.

Küzdeni fog többek közt Nicolae Armand, a Power Gym Craiova 15 éves versenyzője (edző Ionuț Puca), aki a nemrég lezajlott Muay Thai Európa-bajnokságon a –85 kilós súlycsoportban nyert aranyérmet.

kick-2

Armand csapattársai közül részt vesz az eseményen Claudiu Nicolae (45 kg.), Arthur Capsa (–55 kg.) és Enzo Mîncă (–80 kg.), akik az említett megmérettetésen a dobogó második fokára állhattak.

Ugyanakkor a marosvásárhelyi gálán versenyzőként szorítóba lép Cristian Brejan és Dario Drotar (mindkettő Firekick-Boxing SK Gherla), akik Paul Florean tanítványaiként a májusi, Bukarestben megrendezett WKA-WTKA nemzetközi harcművészeti Európa-bajnokságon a -70, illetve a -65 kiló­grammos súlycsoportban szerezték meg az aranyérmet.

kick-3

Ők mindketten részt vettek az I. Armura Kupán is, ahol Brejan első, míg Drotar második volt súlycsoportjában.

Egy másik kiváló sportoló a 45 éves brassói Ninel Ianculescu, aki a 2005-ös nyíregyházi kick-box Világkupán aranyérmet szerzett a 91 kilós kategóriában. Ninel egyébként hazánk egyik legismertebb és legtiszteltebb önvédelmi harcosa és edzője, aki 19 évesen kezdett el hódolni az önvédelemnek, jelenleg pedig a Hemi Guard Brassó klub edzője, aki 9 versenyzővel (gyerek, junior és felnőtt kategória) lesz jelen a rendezvényen.

velu-caluser-facebook-1

Velu Adrian Călușer

A megmérettetésen jelen lesz a dévai Velu Adrian Călușer is, aki a helyi Pretorienii önvédelmi egyesületet alapította és vezeti. A francia idegenlégiót is megjárt Călușer 5 évvel korábban aplapította a Pretorienii Sportklubot, amely színeit több gyerek és junior versenyző fogja képviselni az október 15-16-án Marosvásárhelyen megrendezendő önvédelmi sportgálán.


armuragif


 

Share Button
Ennyien olvasták: 617

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.