Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Visszahívtak a City’ushoz, de egyelőre Székelyudvarhelyen marad

Központ augusztus 7, 2014 Sport

Visszahívtak a City’ushoz, de egyelőre Székelyudvarhelyen marad

futszal

Interjú Szőcs Lászlóval, a Székelyudvarhelyi FK gólvágójával, a Marosvásárhelyi City’us korábbi játékosával

Az elmúlt hétvégén Nyárádszeredában megrendezett Nyárádmenti Napok sportrendezvényeinek egyik kimagasló eseménye a Nyárádszereda-Székelyföld barátságos labdarúgó találkozó volt, amelyet az utóbbi együttes 4-2 (0-1) arányban nyert meg. Ez alkalomból beszélgettünk a mérkőzés legjobbjával, Szőcs Lászlóval, aki jelenleg a Székelyudvarhelyi FK teremlabdarúgó-együttes meghatározó játékosa, de hajdanán a City’us együttesének is erőssége volt:

 

– Nem csak kispályán, de nagypályán is ügyesen focizol, hiszen a teremlabdarúgással párhuzamosan játszol még az Udvarhely körzeti bajnokságban is, a helyi Sporting együttesénél.

– Kispályán még jól megy a játék, viszont a nagypálya kicsit megvisel, ott jobban elfáradok. Hozzászoktam már ehhez, amint tehetem, minden hétvégén még nagypályán is játszom egy meccset a teremlabdarúgó találkozók után.


– Újabb idényt kezdesz a Székelyudvarhelyi FK színeiben. Miként látod a soron kezdődő bajnokságot, mi az FK célkitűzése?

– Nehéz szezon előtt állunk, a Székelyudvarhelyi FK célkitűzése a döntő. Nem tudom, hogy a vetélytársak mennyire erősödtek, a bajnoki címért folyó harcban három-négy együttest látok a legesélyesebbnek.


– Milyen esélyei vannak a City’usnak a bajnoki címre?

– A tavaly Marosvásárhelyen nyertünk az alapszakaszban. Utólag elgondoltuk, ha vereséget szenvedünk volna, akkor a dévai együttessel játsszuk az elődöntőt. Így viszont újra a City’ust kaptuk ellenfélként. Aztán jöttek a gondok, azaz a sérülések, az eltiltások a legrosszabb pillanatban, ami rányomta bélyegét az idény végi teljesítményünkre.

Én kissé szétesettnek láttam a marosvásárhelyi csapatot a Déva elleni döntőben. Amilyen költségvetésük volt, kötelező lett volna a bajnoki cím megnyerése, de erre nem került sor. Majd elválik, milyen csapata lesz Marosvásárhelynek a soron következő szezonban…


– Két évet játsztál Marosvásárhelyen. Gondolsz-e még az itt eltöltött időszakra? Visszatérnél a City’ushoz?

– Nagyon jól éreztem magam a City’usnál. Az idén hívtak vissza, én mennék is örömmel, de még egy évig szerződés köt a Székelyudvarhelyi FK-hoz, és nem hiszem, hogy elengednének.  


– Hogy látod a jövődet a teremlabdarúgás terén?

– Szerintem olyan 3-4 évet még játszani fogok. Ezt az évet biztosan a székelyudvarhelyi együttesnél töltöm, aztán elválik, hol folytatom. Az biztos, a futsal örök szerelmem marad…


Share Button
Ennyien olvasták: 484

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.