Központ
2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

Visszatekintő a nyárádszeredai műfüves pálya avatóünnepségére

Czimbalmos Ferenc-Attila március 29, 2019 Sport

A múlt héten, csütörtökön Nyárádszeredába is ellátogatott Szijjártó Péter, a magyar kormány külgazdasági és külügyminisztere, miután Marosvásárhelyen beszédet mondott az RMDSZ által szervezett postaréti megemlékezésen a nemzeti ünnep alkalmából. Szijjártó délután utazott a Nyárádmentére, és részt vett a magyar kormány által támogatott Székelyföld Labdarúgó Akadémia legújabb beruházásának, a tavaly ősszel épített nyárádszeredai műfüves pálya avatási ünnepségén.

A műfüves pálya avatóünnepségére érkezőket Maros megye magyar polgármesterei, a népviseletbe öltözött nyárádszeredai táncosok, valamint a helyi és vendég kis focisták fogadták. Előbb Tóth Sándor polgármester üdvözölte a magas rangú anyaországi politikust, aztán Gabriel Bodescu, a Román Labdarúgó-szövetség főtitkárhelyettese szólalt fel a Bekecs néptáncegyüttes hangulatot színesítő fellépése és a szalagvágás között, majd Szijjártó Péter ünnepi beszédet tartott a nemzeti ünnep alkalmából. A lelkészek áldása után Szijjártó külgazdasági és külügyminiszter megadta a kezdőrúgást Nyárádszereda és Csíkszereda U10-es együtteseinek összecsapásán, majd Puskás-mezt és focilabdát nyújtott át a Nyárádszereda polgármesterének, Tóth Sándornak. Az est folyamán székelyföldi és marosszéki közméltóságok és öregfiúcsapatok csaptak össze az esti megvilágítással, lelátóval, parkolóval ellátott új műfüves pályán, a szeredai sportbázison.

A rendezvényen egyébként Magyarország csíkszeredai főkonzulja, Tóth László és dr. Zsigmond Barna Pál volt főkonzul, jelenlegi miniszteri biztos mellett megyei elöljárók, politikusok, közméltóságok és labdarúgó-szakemberek is részt vettek.

Czimbalmos Ferenc Attila

Mit kell tudni a Nyárád Arénáról?

A Nyárád Aréna műfüves pályája 100×62 méteres, éjszakai világítással van ellátva, és pályán 3. ligás mérkőzéseket is lehet játszani.

Tóth Sándor, Nyárádszereda polgármestere a sajtónak elmondta, hogy a beruházás a nyárádászeredai és nyárádmenti gyerekek számára igen fontos, mivel visszacsalogatta őket a futballpályákra, és szakmailag felkészült személyek felügyelik az itt folyó munkát, hogy ezek közül a gyerekek közül is első ligás vagy válogatott focisták kerülhessenek ki, akár a Sepsi OSK színeiben játszó Fülöp István – aki pályafutása elején Nyárádszeredában játszott –, vagy a szeredai illetőségű Kocsis Bence, aki többszörös korosztályos magyar válogatott labdarúgó.

A magyar kormány 300 ezer euróval járult hozzá a háromhektáros sportbázishoz, ehhez a város 100 ezer eurót tett hozzá az arénán kívüli területrendezéssel, parkolók kialakításával és a Nyárádszeredával összekötő utca korszerűsítésével. Tóth Sándor azt is elmondta, hogy a meglévő és a most átadott nagy focipályák mellé egy kispályát is szeretnének építeni, az adminisztratív épületet bővíteni fogják további öltözőkkel, fürdőkkel, de ott egy tanuszodát is el tud itt képzelni.

Fotók: Nyárádszereda Önkormányzatának Facebook-oldala

Share Button
Ennyien olvasták: 2158

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.