Központ
2020. szeptember 29. kedd, Mihály

A férfi testének 20 százalékát felfalta a húsevő baktérium

Pál Piroska szeptember 29, 2015 Uncategorized

A férfi tavaly október közepén egy viszonylag egyszerű műtétre ment a helyi kórházba, ugyanis savas reflux-tól szenvedett. De a műtétet követően a férfi nem ébredt fel, és az oxigén szintje is csökkenni kezdett.

bakterium

Miután zöld genny kezdett szivárogni friss sebéből, egy második műtétre volt szükség. Az orvosok felnyitották, és észrevették, hogy gond van a vékonybelével. Ismét megműtötték, visszavarrták, és az apa jobban lett.

Órákon belül azonban riasztóan romlott az állapota és átszállították egy másik, nagyobb kolumbiai kórházba. Ott jöttek rá az orvosok, hogy a férfi testét húsevő baktériumok falják fel.
– Szerencsére egy háborús veterán orvoshoz kerültem – meséli a férfi a DailyStarnak. – Látott már ilyet, és egyből tudta, hogy necrotizing fasciitis-szel, azaz húsevő baktériummal van dolga. – De azt is mondta, hogy ilyen súlyos rongálást még nem látott, és aggódott amiatt, amiért ilyen gyorsan terjed. Azt mondta, azonnal cselekednie kell. De mindezt csak az elmondások alapján tudom, akkor nem igazán voltam magamnál. Annyira rosszul voltam, hogy téveszmék gyötörtek. Azt hittem, hogy a biztonsági őr és a nővér összejátszik és meg akar ölni. Emlékszem, arra gondoltam, hogy túszként tartanak fogva, és azért vágják le a bőrömet, hogy azt elküldve váltságdíjat kérjenek tőlem.
Nagyon nagy volt a baj, az orvosok a férfi bőrének közel egyötödét el kellett távolítania, beleértve a lábát, fenekét a jobb oldalon. Felmerült, hogy a nemi szervét is kénytelenek lesznek eltávolítani, de szerencsére meg tudták menteni. A fertőzés miatt eltávolított bőrt más helyekről kellett pótolnia az orvosoknak, és naponta 450 kalória táplálékot kapott, hogy visszajöjjön az ereje.

A férfi közel egy hónapig volt kórházban, miközben a műtét ellenére az orvosok és a családja is azt hitte, meghal. De rájuk cáfolt. Most már otthon lábadozik, de még mindig nagyon gyenge. Szerencsére a bőrátültetés sikeres volt, és a megpróbáltatások ellenére úgy érzi, szerencsés, hogy életben van.

– Nem tudom eléggé megköszönni az orvosok gyors és profi intézkedését. Nagyon boldog vagyok, hogy életben maradtam és újra a feleségemmel és a gyerekeimmel lehetek.

Forrás: kiskegyed.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 667

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.