Központ
2020. október 25. vasárnap, Blanka, Bianka

A miniszter látogatása

Központ február 17, 2011 Egyéb kategória

A miniszter látogatása

cseke

Marosvásárhelyen járt Cseke Attila egészségügyi miniszter, ahol meglátogatta a Maros Megyei Sürgősségi Kórház és a Maros Megyei Klinikai Kórház azon szakosztályait, ahol a minisztérium finanszírozásával végeztek felújításokat. A tárcavezető ünnepélyesen átadta a megyei kórház új intenzív terápiás és gasztroenterológia osztályát, melyet szintén a tárca és a megyei önkormányzat támogatásából újítottak fel.

 Cseke elégedetten értékelte az eddigi munkálatokat mind a gyereksebészeti osztályon, mind az idegsebészeten és a belgyógyászaton. „Természetesen idén is folytatódnak a befektetések. A Világbank által finanszírozott projektekből több mint 4 millió eurót fordítunk a megyei sürgősségi kórházra, a megyei klinikai kórház esetében pedig az országos onkológiai program keretében már elindítottuk a klinika felszerelését tomográffal, orvosi lineáris részecskegyorsítóval, amit az Egészségügyi Minisztérium 3,7 millió lejjel finanszíroz, és amit a megyei önkormányzat egészít ki 195.000 lejjel” – magyarázta a miniszter. Hozzátette, véleménye szerint a Maros Megyei Sürgősségi Kórház és a Maros Megyei Klinikai Kórház az elmúlt húsz év legjobb és legsikeresebb évét zárta, és a két kórház több mint 14 millió lejt kapott beruházásokra. Marosvásárhelyt fontos és tradicionális egészségügyi központként emlegette, ahol a városi vezetők megértették, hogy valójában mit is jelent a decentralizáció. „Az elkövetkezendő négy évben 600–1500 mentőautót, valamint 6 helikoptert fogunk beszerezni. Egy dolog biztos: Marosvásárhelyre is kerülnek új mentőkocsik, valamint sor kerül a sürgősségi szolgálat kibővítésére is” – mondta Cseke.

A tárcavezető kiemelte, eljött az ideje annak, hogy a páciensek előtt lehetőség nyíljon a teljes felépülésre, ami csak és kizárólag a kórházak összevonásával valósítható meg, így a betegek olyan klinikára kerülhetnek, ahol szakképzettségből biztosan nem lesz hiány.

A Világbank által finanszírozott projektekből több mint 4 millió eurót fordítunk a megyei sürgősségi kórházra, a megyei klinikai kórház esetében pedig az országos onkológiai program keretében már elindítottuk a klinika felszerelését tomográffal, orvosi lineáris részecskegyorsítóval, amit az Egészségügyi Minisztérium 3,7 millió lejjel finanszíroz, és amit a megyei önkormányzat egészít ki 195.000 lejjel. – Cseke Attila


Share Button
Ennyien olvasták: 307

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.