Központ
2020. október 27. kedd, Szabina

Az igazi boldogság feltételei

Központ augusztus 11, 2011 Egyéb kategória

Az igazi boldogság feltételeievangelizacio

  Melyik a negyedik szabály? Hogy jól érezzük magunkat – harsogja körülbelül 80 torok a Cserealji Egyházközség bibliahetén. Az ötnapos rendezvény utolsó napján mi is jelen voltunk.

 A péntek reggel 10 órakor kezdődő alkalmon a terem egyik felében a lányok, másikban a fiúk ülnek. Van köztük legörbülő szájú is, őket édesanyjuk vigasztalja, van, aki otthonról hozott játékával babrál, legtöbbjük pedig kisebb csoportba tömörülve beszélget, kuncog. Legnagyobb meglepetésemre a gyermeksereget nem kell túlharsogni, miközben a szervezőkkel szót váltunk.

Elkezdődik a tevékenység, amelynek első pontja azoknak a gyerekeknek a köszöntése, akik aznap látogattak el először a bibliahétre, majd közös imádkozás veszi kezdetét: a gyerekek hangosan ismétlik a felnőttfohász szavait. Ezek után következik az aznapi feladatokkal való foglalatoskodás: mindenki hozott vizet?, mindenki kirándulóruhában jött? – záporoznak a kérdések, és a megkésett válaszok: „igen, de én teát hoztam!”   

„Ennek a hétnek a boldogság a témája. Azt próbáljuk közösen fejtegetni a gyerekekkel, hogy mi is az igazi boldogság, pontosabban: melyek az oda vezető út feltételei. Az első nap arról beszélgettünk, hogy az igazi boldogság a Jézus Krisztus követésében rejlik. Második napon a szeretetigényről és ennek kielégítéséről volt szó, harmadik napon a gyerekek azt tanulták meg, hogy a célok kitűzése és ezek elérése is a boldogság része, majd az utolsó nap tanulsága szerint a boldogság negyedik feltétele a szeretet és a jócselekedetek továbbadása. Vasárnap meg szeretnénk szervezni a Szülők Estjét, ahol bemutatjuk, hogy miről is szólt ez a hét” – meséli Kovács Zsuzsa, az egyik szervező.

A tanultak elismétlése után a teremben lévő csapat kettéoszlik: az ovisok egy kisebb terembe vonulnak át, az iskolások pedig a Csereerdőbe mennek játszani. A szabadban a gyerekek közösségi és csapatjátékokban vesznek részt. A Tigris és a Jaguár csapatok egész délelőtt keményen harcolnak a győzelemért, miközben néhány méterrel odébb fő a gulyás.

„A gyermekevangélizáció során próbáljuk azokat a gyerekeket is megszólítani, akik nem szoktak vallásórára, templomba járni. Ezért is evangélizáció ennek a hétnek a neve, mert nekik beszélünk az örömhírről, arról, hogy Jézus Krisztus meghalt a bűneinkért, hogy nekünk örökéletünk legyen. De az ötnapos alkalmat akár bibliahétnek is nevezhetnénk, mert azokat a gyerekeket is hívjuk, akik év közben rendszeresen járnak hozzánk vallásórákra, hogy felelevenítsék azt a tudás, amit eddig szereztek, és további ismeretekben gyarapodjanak” – mesélte Zsuzsa.

 


Share Button
Ennyien olvasták: 368

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.