Központ
2020. október 28. szerda, Simon, Szimonetta

Civil szervezetek mustrája Marosvásárhelyen

Központ május 19, 2011 Egyéb kategória

Civil szervezetek mustrája Marosvásárhelyen

AlapitvanyokImmár kilencedik éve, hogy  májusban megrendezik a Maros megyei civil szervezetek vásárát, amelyen a főszerep a non-profit egyesületeké, ugyanis ez úton lehetőségük nyílik arra, hogy tevékenységeiket bemutassák a vásárhelyi nagyközönségnek.

 

A május 13–15. között zajlott rendezvényt ezúttal az Önkéntesség Európai Évének égisze alatt a Divers Egyesület, az Alpha Transilvană Alapítvány, az Amphion Kulturális Egyesület, a HIFA-Románia Egyesület, a Bernády György Kulturális Közalapítvány, a Maros Megyei Tanács Europe Direct Központja, illetve a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal közösen szervezte.
Ezúttal közel hatvan egyesület képviseltette magát a megyeközpontban zajlott rendezvényen, amelyen újdonságát elsősorban a felállított mini-labirintus jelentette, amelynek falain a résztvevő civil szerveztek aktivitását mutatták be az érdeklődőknek.

 

A hagyományokhoz híven idén sem maradt el az egyesületek felvonulása, majd az azt követő színes programsorozat. A bátrabbak sport- és ügyességi versenyen mérhették össze erejüket és kitartásukat, a kerékpárrajongók pedig a Pro Biciclo Urbo Környezet- és Természetvédelmi Egyesület által rendezett kerékpárversenyen vehettek részt. Az egyesületek nem feledkeztek meg a legkisebbekről sem, ők a játszóház és arcfestés közül választhattak. Az idősebbek számára pedig ingyenes vérnyomás- és vércukormérést biztosítottak a különféle egészségügyi szervezetek munkatársai.

– Minden évben eljövünk a vásárra, ugyanis ez egy csodálatos alkalom arra, hogy újra felhívjuk a figyelmet a civil szféra és civil egyesületek munkájának fontosságára, valamint egy jó lehetőség, hogy a helyieknek beszámoljunk a szervezeten belül zajló programjainkról. A Philothea Klubban elsősorban gyerekek, fiatalok részére szervezünk vakációs gyerekklubokat, német-órákat, nyári táborokat, de a felnőtt ifikör is minden héten megrendezésre került – mondta el lapunknak Soós Erzsébet, a Philothea Klub munkatársa.

 


Share Button
Ennyien olvasták: 357

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.