Központ
2020. október 29. csütörtök, Nárcisz

élet-módi amelyben a cipőgond megoldódik

Központ május 26, 2011 Egyéb kategória

élet-módi

amelyben a cipőgond megoldódik

Szóval most az van, hogy Zb néhány napja megvette Dzsesszinek a futócipőt, akinek magától értetődő módon a továbbiakban már csak a futás lenne a feladata… Hősnőnknek még soha nem volt ilyen márkás edzőcipője (de ha jól emlékszik, edzőcipője sem igen, s persze ez sok mindent elárul, de hinnünk kell önmagunk megváltozásában, ugye Kedves Nőtársam?)

Az igaz, hogy egy kicsit fura körülmények között történt a kereskedelmi tranzakció lebonyolítása, de végül egy fehér alapon rózsaszín XY márkájú cipő boldog tulajdonosa sétált ki a mega sportlerakatból, ahova hőseink eredetileg hálózsákot mentek vásárolni. A baj már ott kezdődött, hogy a külsejük sem illett a mindenféle kifent-kigyúrt sportgiliszta közé, kellőképpen kellemetlenül is érezte magát hősnőnk. (Zb nem, ő az ilyesmire nem ad.)

Mert a szibériai útra is alkalmas motoros öltözék május derekán még csak hagyján, de ott volt Dzsessz, aki a kis mamuszszerű bőrtopánját húzta fel erre a futó alkalomra, mert valami olyasmik fogalmazódtak meg ködösen a fejében, hogy a motron úgysem látja senki, a motorozós cipő nehéz, úgyis meg kell ragasztani stb. Így történt hát, hogy robusztus öltözékben és balerina cipőben kérte ki a kiszemelt edzőcipő párját, az elárusítónők kedélyesen elmarasztaló tekintetététől (és mintha kicsit szemtelenkedő vigyorgásaitól is) kísérve.
Ide kívánkozik egy rövid kitérő arról, hogy az embert a saját testvére nem érti meg öltözködésügyben.

Dzsessztől, aki az Ujjatlan Bundában – amit imád s amiben Zb szerint úgy néz ki, mint egy ténsasszony – és a barna gyógycipőjéből kikandikáló fukszia színű zoknijában slattyogott az utcán, a saját testvére kérdezte meg, hogy nos, mizu, éppen takarítás közben kilépett egy pillanatra a Zöld Pikkelyes Palotából?Hát nem, nem takarított és közben kilépett, hanem fontos elintéznivalói akadtak a társadalom mezején!

Bunda ide vagy oda, a futócipővel van még egy gond; s nem is annyira a cipő, mint inkább a többi sportkiegészítő okoz némi fejtörést. Mert ott van a Sovány Nőtől örökölt fitnesz-overál, s valahogy bele is lehet gyömöszölődni, de a végeredmény siralmas és egyben mély/sós/vízi képzeteket mozgat meg (:egy fitneszruhába öltözött bálna). Úgy látszik, nincs mese: a közösségi együttmozgás előtt individuálisan le kell fogyni. Már a múlt héten történtek erőfeszítések az ügy előmenetelét illetően; sok zöldséget kell enni, biztatja azóta is magát hősnőnk, és eszik is: sok zöldséget – sok kenyérrel.
És ugye ott van a Kürtős Kalács utca…

A főtéren rituálisan elfogyasztott perec után csak piheg és az éhhalál gondolata kísérti, amikor orrát messziről kellemes kiszámíthatósággal megcsapja a sülő kelt tészta és a karamellizálódó cukor illata. Dzsesszi már azon a szinten tart, hogy olyan versenybe is szívesen benevezne, amelynek tétje az lenne, hogy ki bír megenni több kürtős kalácsot az utca végéig.
Nos? – teszi fel a kérdést, miközben epret eszik csokoládékrémmel.

Share Button
Ennyien olvasták: 241

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.