Központ
2020. október 31. szombat, Farkas

élet-módi amelyben dublőrködünk

Központ május 5, 2011 Egyéb kategória

élet-módi

amelyben dublőrködünk

Dzsesszről kell tudni, hogy egyszer vásárolt egy merinói mágneses ágytakarót és egy párna-szettet. Mindezt azért, mert a szóban forgó (tájainkon egyszerűen csak csergének nevezett) tárgykészletet az értékesítő úgy adta el, mint az örök élet titkát. Meg is vette azonnal az Öregnek, a minden nyavalyára gyógyszer plédet-párnát, mire kisült, hogy az Öreg nem tud s nem szeret gyapjún aludni. A merinói örökség másnap az Öreg lányára szállt, aki Dzsessz édesanyja, s aki nagyon szeret a csergeszerzeményen aludni, de mit sem használ neki.

 Az előtörténetet csupán annak szemléltetésére ismertettük, hogy éreztessük: a telefonon felhívós, hotelbe termékbemutatóra invitáló marketingstratégiák hősnőnk esetében reménytelenek. Gondolta ezt ő, de mi van akkor, ha az embert a jó barátja hívja, hogy segítsen?

Az úgy volt, hogy Igazi Turista elmesélte, hogy édesanyját felhívták telefonon és meghívták egy rendezvényre, ahol valami 10 eurós kuponokat osztogatnak majd és amelyekről az édesanyja úgy értette, hogy a helyszínen táplálékra vagy táplálék-kiegészítőkre lehet költeni, de! – mindenek tetejébe kapnak ajándékba egy órakészletet. Dzsesszika úgy került a képbe, hogy Igazi Turista édesanyja mondta, hogy viszi a fiát és a fia barátnőjét is. Igazi Turistáné nem tudott elmenni, s így került Dzsessz dublőrként a képbe: ő lett a partenera (magyarul: partner). Hőseinket a nagyon lepukkant hotel tizenhetes szobájába kalauzolta a bejáratnál szervezkedő pasas, akinek gomblyukaiból a gombok ki akartak pattanni. A tizenhetesben (eladóteremben?!) néhányan (szám szerint 3-an) már várakoztak, de később még 6-an jöttek, úgyhogy 12-en hallgatták végig a pasast. Először elhadart valamit a 10 eurós kuponokról, amiből Dzsessz egy kukkot nem értett, majd rátért az asztalon letakarva heverő titok felfedésére. Valami házi fizioterápiás szerkezeteket próbált a közönségre sózni, amelyekről a végén kiderült, hogy annyiba kerülnek, mint egy háromszobás lakásba a központi fűtés beszerelése. A szerkezetek a változó mágneses mezők összes jótékony tulajdonságpalettáját kínálták, s vállalkozott is valaki a tömegből, hogy kötélnek áll, tegyék a kör alakú szerkezetet a derekához. (Mikor hatnia kellett volna a csodának, kiderült, nincs bekapcsolva, s a jelenlévők sosem fogják megtudni, hogy a mágikus kör használ-e vagy sem, mert mielőtt lejárt volna a gyógyítási ideje, addig lejárt a bemutató is.) Volt a kör alakú szerkezet, volt a kicsi lapos, és volt a nagy lapos négy kicsiből. A marketingguru végig kedves történetekkel szórakoztatta a közönséget, de amikor a következőt mesélte, Dzsessz érezte, hogy nem bírja visszatartani kacagását. Szóval a nagy lapos szerkezettel estek meg a kedves történtek. (Tudni kell ezekről a szerkentyűkről, hogy előre-hátra, s még nem tudni milyen irányokba 30–40 cm-es kisugárzási erőterük van.) Egy nagyon kedves levél arról tájékoztatta a forgalmazót, hogy van valamelyik Kárpáton túli városkában egy család (s ekkor a pasas sokatmondóan Igazi Turistára és ennek „párténéjára” szegezte szemét), akik igazán kreatívan használják a nagy lapost: a férfi ráteszi a mellkasára a nagy lapos szerkezetet, s a nő pedig ráfekszik. (…)

Ilyesmikkel szórakoztatták aznap délután a „fámiliát”: Igazi Turista édesanyját, fiát, Igazi Turistát és Dzsesszt, a párténérát.

De órát tényleg kaptunk!

 

Share Button
Ennyien olvasták: 250

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.