Központ
2020. október 26. hétfő, Dömötör

élet-módi amelyben hat a kínai gyógymód

Központ augusztus 4, 2011 Egyéb kategória

élet-módi 

amelyben hat a kínai gyógymód

 Dzsesszi általában nem szokott panaszkodni vagy elkeseredni az anyagiak miatt, de múlt héten olyan, pénzügyekkel kapcsolatos, lélektani pont érkezett el az életében, amikor és amitől meglehetősen elkeskenyedett: semmibe néző szemek, lekonyuló száj és mély, feloldozhatatlannak tűnő rosszkedv. (Különben hősnőnk ebben a mimikai kombinációs számban a tökéletességig fejlesztette magát, annyira, hogy olykor valóságos szellemi-fizikai megerőltetést jelent szája vonalának felfelé íveltetése, … de ennek véget nem érő mozgatása igazi gyönyörűséget jelent gazdájának – legalábbis a maliciózus Zb szerint.)

Persze rosszkedve hamarosan elindult a visszafelé vezető úton. Először is Dzsesszi felhívta Zb-t a munkahelyén Németországban, és csak sírt-sírt, és Zb csak vigasztalta. Aztán megvigasztalódott. De aztán megint elkezdett sírni, hogy éhes, és Zb mondta, hogy ne kezdjen el bőgni megint, hanem menjen el, és egyen közös kedvenc kínai éttermükben, az Aranypálcikában. Á, tényleg! – csillant fel hősnőnk szemében az étvágy tüze, majd eképpen cselekedett, igaz, hogy közben még egy kicsit sírt, mert egyedül érezte magát.

Dzsesszi nem győzi dicsérni az Aranypálcika étterem főztjét és a kínaiakat, akik a rájuk jellemző derűs alázatosságot, csendes megelégedettséget, harmóniát az ételeikben is reprezentálni tudják – (persze sosem beszélt egyetlen kínaival sem, nem is olvasott különösebben utána kultúrájuknak, gondolatait az ételeik ízvilágából következtette ki). Bármit is egyen az Aranypálcikában, hősnőnk a lukullusi lakoma végét szezámmagos édespanírban sült csirkével koronázza, ami megpecsételi az előbb elmondottakat, plusz azt a feltételezését, hogy a kínaiak szeretnek élni. A kínaiak és konyhájuk közvetetten arra tanítják Dzsesszit, hogy nem kell aggódni a dolgok miatt, mert „minden megoldódik” – és ezt az Öreg és Zb sem győzi hangoztatni,  – … hm, de  lehet, hogy erre egy mindennapi kínai menüvel is rá kellene erősíteni?

Na, de igazuk van, és múlt heti sötét pénz-okozta rosszkedvének is vége szakadt. Ezután olyan napok sorozata következett egymás után, mint eddig soha. A rosszkedvű nap után a sarki fehér hotel éttermében ebédelt keresztmamája jóvoltából, amely esemény igazi élményszámba ment. Az ezt követő napon egy főtéri belső teraszon ücsörgött a Rövid Hajú Nővel, akivel azután visszamentek az Aranypálcikába, ezt követően pedig egy második emeleti teraszon kávéztak. Utóbbi helyre még aznap este Igazi Turistáékkal is visszament, amikor tonhalas olasz kenyérkülönlegességet evett, de előtte Igazi Turistánéval orgonakoncerten voltak, ahol rövid meditálás során hősnőnknek különös találkozása volt a zenével. Ismét másnap este akciós áron egy wellness-központban ücsörgött más hat nő társaságában, és megfeszítetten gondolkodott arról, hogy szereti vagy sem az ilyen helyeket. Itt is evett, kukoricapehelyben panírozott csirkemellcsíkokat szalmakrumplival és fokhagymaszósszal.

Újraolvasva az írást, hősnőnk sem érti, miért panaszkodott pénzügyi gondjairól.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 259

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.