Központ
2020. október 27. kedd, Szabina

FCM–CFR: 0-2 (0-1): Jöttek, láttak, győztek

Központ augusztus 4, 2011 Egyéb kategória

FCM–CFR: 0-2 (0-1): Jöttek, láttak, győztek

fcm

Magabiztos győzelmet aratott a portugál kolóniával megtűzdelt kolozsvári CFR, a 2011–2012-es idény első hazai, Sziget utcai mérkőzésén. A félig kicserélődött és átalakult hazai együttes játékán látszott az összeszokottság hiánya, melyet fegyverként használtak ki a villámgyors kolozsvári csatárok, Bastos és Sougou. A FC Portoval 2004-ben Champions Leaque-t is nyert egykori játékos,  Jorge Costa edző rövid időn belül ütőképes csapatot alakított ki, amely látszott is az együttes játékán.

A mérkőzés alatt több tiszta gólhelyzetet alakítottak ki, amelyek vagy a hazai védelem leleményességén, vagy a szerencsén és a kolozsvári játékosok kellő összpontosításának hiányán múlott, hogy góllá érjen.

A 37. percben egy villámgyors ellentámadás során a brazil Renan Garcia ideálisan tálalt az ugyancsak brazil Bastos elé, aki a tehetetlen Balauru mellett megszerezte együttesének a vezetést. 0–1. A kapott gól után Sabău tanítványai még idegesebben játszanak – példa erre az öt sárga és egy piros lap –, még pontatlanabbul adogatnak, alkalmat adva ellenfelüknek a gyors ellentámadásokra, indításokra. A 63. percben egy újabb figyelmetlenség következtében Halisson ügyetlenül passzol Ghionea felé, a résen lévő Sougou elcsípi a labdát, majd a hálóba lövi a második gólt. 0–2.

Két elveszett mérkőzés után a FCM 0 ponttal egyelőre a sereghajtók közt van. Nehéznek ígérkezik a folytatás, mindamellett, hogy Sabău azt nyilatkozta a mérkőzés után, hogy együttese számára jól jön a mintegy két hetes bajnoki szünet, így alkalom adódik a csapat összerázására. A harmadik fordulóban a FCM az újonc nagyszebeni Voinţa otthonában lép pályára hétfőn, augusztus 15-én. A mérkőzést a Digi Sport 18.30-tól élőben közvetíti.


Share Button
Ennyien olvasták: 259

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.