Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

Fesztiválozás felsőfokon

Központ augusztus 26, 2010 Egyéb kategória

Négy zenei színpaddal, színes zenei, kulturális és szabadidős programmal várja az immár nyolcadik alkalommal megszervezett marosvásárhelyi Félsziget Fesztivál a bulizni vágyókat. Bodor László, a Félsziget Fesztivál igazgatója a csütörtökön tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Félsziget úgy pozícionálta magát a romániai rendezvénypalettán, mint egy olyan fesztivál ami a multikulturalitás jegyében szerveződik: „Az elmúlt évek során a Félsziget nemzetközi fesztivállá nőtte ki magát, és éppen ezért évről-évre próbálunk számos világsztárt ide csábítani, valamint nagy hangsúlyt fektetünk a kulturális eseményekre is. Büszkék vagyunk arra, hogy idén sikerült a TIFF-el megegyezni, valamint a színház tematikához is hozzányúlni, ugyanis egy kulturális fesztiválnak elmaradhatatlan részét képezik a színházi programok.” – fogalmazott Bodor László.

Tavalyi évhez hasonlóan idén is 1 millió 200 ezer millió euróból gazdálkodott a fesztivál, viszont a bérletek ára mégsem növekedett: „Jelen pillanatig az eladott bérletek száma 10-15 százalékkal emelkedett az elmúlt évhez viszonyítva, ám minimális csökkenés figyelhető meg a napijegyek eladásában.” – tette hozzá Bodor.
Fülöp Zoltán a Sziget kft. projektmenedzsere kihangsúlyozta, hogy a Félsziget akár Nyugat-Európai fesztiválként is megállná a helyét: „Nem volt egyszerű dolgunk, számos megoldandó feladatunk volt, de jelen pillanatban úgy gondoljuk, hogy meg tudjuk valósítani azt a rangos zenei programot amit ígértünk.” – összegzett.

A Félsziget Fesztivállal kapcsolatos információk a www.felsziget.ro oldalon olvashatóak. A fesztiválra az Eventim jegyterjesztő hálózatában, a www.eventim.ro oldalon, illetve a www.felsziget.ro oldalon feltüntetett jegyterjesztő helyeken lehet jegyet váltani. A helyszínen 240 lejért lehet majd bérletet, és 100 lejért napijegyet váltani.

Share Button
Ennyien olvasták: 468

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.