Központ
2020. október 21. szerda, Orsolya

Folynak az egyeztetések a polgármesterjelöltre

Központ május 10, 2011 Egyéb kategória

Folynak az egyeztetések a polgármesterjelöltre

 Benedek_IstvanEgy hónapon belül megnevezik az RMDSZ polgármesterjelöltjét a 2012-es marosvásárhelyi helyhatósági választásokra – közölte Benedek István, a városi szervezet elnöke. A megyei elöljárókkal és a körzetekkel való egyeztetés következtében, valamint közvélemény-kutatás és felmérések eredményeinek latba vetése után az RMDSZ városi választmánya hivatott a végső döntésre.


A sajtótájékoztatón, melyen a városi költségvetést érintő vitatott határozatokat tisztázták, szó esett az egyre égetőbben napirenden levő, az RMDSZ színeiben kandidáló polgármesterjelölt személyének meg­nevezéséről is. Míg a másik részről Dorin Florea, a PD-L színeiben kormányzó városvezető, valamint Smaranda Enache, a Pro Európa Liga társelnöke, mint független jelölt már bejelentették indulási szándékukat, az RMDSZ háza táján egyelőre csak találgatni lehet, ki lesz a kiválasztott.  

„Az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete hamarosan megjelöli azt a személyt, aki képviselni fogja a 2012-es helyhatósági választásokon és harcba száll a polgármesteri székért. Egy hónapon belül sor kerül a polgármesterjelöltünk megnevezésére, mert nem szeretnénk úgy járni, mint a legutóbb, hogy azelőtt pár héttel derüljön ki a kandidáló kiléte. Jelenleg a megyei szervezettel együtt dolgozva, konzultálni fogunk a városi körzetekkel, de akár civil szervezetekkel is, hogy Marosvásárhelynek megtaláljuk a megfelelő jelöltjét” – jelentette be Benedek István, aki arról is tájékoztatott, hogy előválasztások helyett valószínűleg felméréssel és közvélemény- kutatással mérik fel a többség akaratát.

Bár a városi szervezet elnöke nem kívánt neveket említeni, újságírói firtatásra mégiscsak szóba került a 2008-as jelölt, Borbély László neve. „Több személy is szóba jött már, neveket nem mondok, mert nem akarok semmit sem befolyásolni. Természetesen, amennyiben Borbély László akarja, ő is egyike lehet azoknak, akik közül kiválasztjuk a végső indulót” – fogalmazott Benedek.

Kolozsváry Zoltán, az önkormányzati képviselőtestület RMDSZ-frakciójának elnöke a kérdés kapcsán személyes véleményében úgy fogalmazott, a város mindenkori vezetőjének első sorban jó gazdának kell lennie, amelyre Borbély személyében garanciát lát, ugyanakkor szüksége van egy jó csapatra is, akivel konzultálni tud, és akik támogatják őt. „Polgármestersége idején Bernády feláldozta saját vagyonát a városért, ez az utóbbi időben fordítva szokott történni. Sajnos a rendszerváltás óta nem volt olyan városvezetőnk, aki egyensúlyt tudott teremteni és minden szempontból jól gazdálkodni. Ilyen értelemben Borbély László személye megfelelő lenne. Senki nem kérdőjelezheti meg ezt a képességét, annál is inkább, mivel ő volt az, aki sikeresen túlélt több kormányt is. Más kérdés a személyes stílusa, de véleményem szerint Borbély a város jó gazdája lenne, azzal a feltétellel, hogy egy csapat is van mögötte, amelyre hallgat is. Egy polgármesternek nem szabad csupán a saját feje szerint irányítania” – fogalmazott Kolozsváry, amire Benedek úgy reagált, hogy az elmúlt választások idején éppen ez volt Florea sikerének titka.


 


Share Button
Ennyien olvasták: 212

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.