Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

Térdre kényszerítette a Fradi a FCM-t

Központ január 26, 2011 Egyéb kategória

Jöttek, edztek, győztek: Térdre kényszerítette a Fradi a FCM-t

fradi_anime

Az elmúlt hét folyamán a Szovátán edzőtáborozó Ferencváros pénteken délben Szászrégenben, a helyi C-osztályos Avântul pályáján játszotta le a tavaszi idény előtti,  legelső felkészítő mérkőzését. Prukner László tanítványai, a Ioan Ovidiu Sabău által edzett A-osztályos, marosvásárhelyi FC Municipal ellen léptek a vékony hóréteggel borított, átázott talajra. A találkozónak barátságos jellege volt, így mindkét együttes játékán látszott, hogy nincs tétje a mérkőzésnek, de harcos, sportszerű játékot láthatott a kisszámú nézősereg.

A FCM játékosai a marosszentgyörgyi edzőtábor után, de az antalyai felkészítő előtt voltak, míg a Ferencváros már a végén tartott egy kimerítő, nehéz fizikai felkészülésnek, ezért kissé látszott a fáradtság a játékukon. De végül jobban összpontosítva, szorosabb emberfogás során és biztosabb, gyorsabb labdaadogatás és labdaszerzés során sikerült legyőzzék ellenfelüket.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a legnagyobb helyzet Heinz előtt adódott, aki a 25. percben 12 méterről lőtt fölé. A 34. percben a játékvezető büntetőt ítélt ellenük, miután Bogdan Márk a 16-oson belül elesett Csizmadia mellett (a játékos a mérkőzés után elismerte, hogy hozzáért ellenfeléhez, aki azonban rájátszott az esetre), a 11-est Florin Dan a bal felsőbe rúgta. A második félidőben felpörögtek az események, előbb Tóth Bence egyenlített 11-esből, majd a máltai születésű Schembri találatával már előnyre tett szert a Fradi. Néhány perccel később azonban megkapta második büntetőjét is a hazai csapat, amit értékesített a Steauát is megjárt Dortel Zaharia révén. A 83. percben Schembri második találatával alakult ki a 3–2-es végeredmény.

Prukner László (Ferencváros)

– Mindkét csapat a felkészülés elején jár, ennek ellenére sikerült élvezetes mérkőzést játszani. Elsősorban nem az eredmény a legfontosabb az ilyen talál­kozókon, de persze örülünk, hogy győztünk idei első edzőmeccsünkön, amely végig sportszerű volt. Bízom benne, hogy a mostani mérkőzés egy jó kapcsolat kezdete Marosvásárhellyel.

Ioan Ovidiu Sabău (Marosvásárhely)

– Mi nem tudtunk mindkét félidőben azonos erősségű együttest pályára küldeni, ez döntött a Ferencváros javára. A körülményekhez képest jó meccset játszott a két csapat. Nem búslakodunk a vereség miatt, tanulunk a hibákból. Számunkra most kezdődik a kemény munka, Törökországba utazunk edzőtáborozni.

Csizmadia Csaba,a Fradi középhátvédje:

– Azt gondolom, jó meccset játszottunk, örülök, hogy nyertünk. Mindhárom 11-est jogosnak érzem, az első büntetőnél hozzáértem az ellenfélhez, igaz ő rendesen rájátszott. Jó érzés volt, hogy a helyiekkel beszélgethettem a meccs után, a családom is ott volt. Örülök, hogy itt lehettem, és örömet szerezhettem a szurkolóknak.

A mérkőzés után a Ferencváros stábja a játékosokkal együtt a marosvásárhelyi Laci csárda vendégei voltak, ahol egy hangulatos ebéden vettek részt. Ezt követően a szovátai árvaházban járt a csapat, ahova ajándékokat is vittek, ezek nagy részét a Baptista Szeretetszolgálatnak köszönhetik. Labdákat, Fradi-naptárt, csokit, pólókat, tollakat és rengeteg tisztítószert ajándékoztak az árvaház lakóinak, akik csakúgy, mint hat évvel ezelőtt, most is nagyon örültek a játékosok látogatásának.

Szászrégenből Marosvásárhelyre jövet az autóbuszon Ferencváros játékosai a következőket mondták a szovátai felkészítőről:

Balogh Zoltán, hátvéd, csapatkapitány: Tagja voltam a 2005-ös csapatnak is, így másodszorra jöttem Szovátára. Gyönyörű helyeken jártunk, barátságos emberekkel találkozhattunk, nehéz, de ugyanakkor hasznos felkészítőn vettünk részt.

Dragóner Attila, hátvéd, 28-szoros válogatott labdarúgó: Fizikálisan kissé elfáradtunk, hiszen a maximumot adtuk ki magunkból, de reméljük, hogy az edzőtábor gyümölcse a bajnokság végére beérik, és teljesíthetjük célunkat.

Józsi György, középpályás: A nagyapám marosvásárhelyi, így alkalmam volt a vidékre jönnöm, Szovátát is ismertem, de ezúttal a legfontosabb volt a fizikai felkészítő.

Rodembücher István, hátvéd: Nagyon fontos a téli felkészítő, főleg, hogy ózondús, sós levegőn lehettünk egy hetet. Gondolom, az edzőtábor hasznát vesszük a tavaszi időszak alatt.

Csizmadia Csaba, hátvéd, csapatkapitány-helyettes: A Medve-tó körül is mintegy 12 éve szaladtam utoljára, most ezt határozottabban, elszántabban teszem, hisz tudom, mennyire fontos a téli, fizikai felkészítő a tavaszi szezon előtt. Sokat számít a szovátai, erős, sós levegő, ellenállóbbá teszi a szervezetünket. Remélem, célunkat elérjük, ez minden álmom, erre összpontosítok, és a maximumot próbálom nyújtani a csapat érdekében.

 


FC Municipal: Mamadou Ba (Balauru), Jencsi (Vartic), Cr. Munteanu (Fl. Stanga), Fernandes (Szilágyi)–Rus (Dumitru), Stere (Bawab), Bogdan Márk (Uribe), Fl. Dan (Petcut), Topic (Jovandic)–Vasilache (Astafei), Ruiz (Zaharia). Edző: Ovidiu Sabău.
Ferencváros: Ranilovic (Haber 46. p.), Rodenbücher (Balog 46. p.), Csizmadia, Dragóner (Tutoric 46. p.), Junior (Fülöp 46. p.) – Kulcsár, Maróti (Peszmeg 46. p.), Rósa (Tóth B.), Józsi (Morales 46. p.) – Heinz (Junior 52. p.), Miljkovic (Schembri 46. p.). Edző: Prukner László.Share Button
Ennyien olvasták: 363

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.