Központ
2020. október 28. szerda, Simon, Szimonetta

Igazságosabb lett volna a döntetlen

Központ július 28, 2011 Egyéb kategória

Igazságosabb lett volna a döntetlen

dinFcmA tavalyi kettős vereség után, melyen tíz gólt kapott a FCM együttese, ezúttal egy megerősödött csapattal, határozottabb, bátrabb játék után vesztették el a mérkőzést minimális arányban. A mérkőzés elején két nagy helyzet a FCM játékosai nevéhez fűződik, így a 2. percben az ifi válogatott Bumba 20 méteres lövését, majd Nicu jobb oldali beadása során Astafei fejesét védte Bălgrădean.

A Dinamo pályájának eltiltása miatt, az ASTRA-stadionban sorra került mérkőzés egyetlen gólja a 12. percben született. Ekkor Torje bal oldali beadását a rosszul kimozduló Balauru „elnézte”, így M. Niculae az ötös sarkáról kapura fejelt, de a menteni próbáló Ghionea a gólvonalról a felső lécre küldte a labdát, amely ismét a gólvonalra pattant, ahonnan pedig Halisson kanalazta ki. A televíziós közvetítés több szögből is ismételt, de pontosan a gólvonalra szerelt kameraállás nem volt, így a legjobb szögből is úgy tűnt, hogy a labda nem a teljes terjedelmével jutott át a gólvonalon. Augustus Constantin játékvezető a partjelzőre hagyatkozva ítélt meg a sokak számára bizonytalannak és igazságtalannak tűnő gólt. 1–0. A mérkőzés során mindkét fél részéről sok kapujelenet volt, de látszott, hogy a tavaly is hasonló felállításban játszó Dinamo játéka összeszokottabb, mint a tizenhárom újoncot soraiba tudó, hat új kezdővel felálló vásárhelyi együttes.

A hármas sípszó előtt Szilágyi, a hazaiak balhátvédje gyerekes hibáért kapta meg a második sárgáját, így a szombaton, 18.30 órakor hazai pályán kezdődő, a kolozsvári CFR elleni mérkőzésen nem léphet pályára.


Dinamo–FCM Marosvásárhely 1–0 (1–0)

Vezették: Augustus Constantin – Florin Păunescu (mindketten Rm.-Vâlcea), Sebastian Stoianof (Konstanca).
Dinamo: Bălgrădean – Scarlatache, Moţi, Grigore, Diabate, Torje, Kone, C. Munteanu (87. Pătraşcu), Alexe (65. Bakaj), Dănciulescu, M. Niculae (79. Ţucudean).
FCM: Balauru – Nicu, Ghionea, Halisson, Szilágyi, Pădureţu, Fl. Dan (64. Kallisse), Ilyés, Bumba (55. Issa Ba), Astafei, Didi (72. Celsinho).
Gól: M. Niculae (12.)
Sárga lapok: Grigore (22.), illetve Ilyés (41.), Szilágyi (52.), Bumba (55.), Didi (60.)
Piros lap: Szilágyi (86.)


Share Button
Ennyien olvasták: 258

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.