Központ
2020. november 25. szerda, Katalin

Meglepetésszerű győzelem a nyitányon

Központ október 2, 2014 Uncategorized

kosarNői kosárlabda-Szuperliga, 1. forduló: Bukaresti Rapid – Marosvásárhelyi Nova Vita 72-78 (26-15, 13-24, 11-21, 22-18)

Meglepetésszerű győzelem a nyitányon

Miután kiesett a kupából (Gyulafehérvártól szenvedett vereséget Ionel Brustur legénysége), a Marosvásárhelyi BC Nova Vita egy olyan csapattal szemben nyert, amely közvetlen ellenfelének számít a kiesés elleni küzdelemben.

Ezúttal pályára léphetett Young és Roudebush is, s utóbbi mindjárt a mérkőzés legeredményesebb pontdobójaként mutatkozott be 5 triplával és 19 ponttal, csatlakozott hozzá Adams a maga 4 triplájával. Ez azt jelzi, hogy a távoli dobások az idei csapat egyik erősségét jelentik majd, mint ahogy a palánk alatt, a lepattanózásban is javult a helyzet, hiszen az amerikai Grossnickle és Thompson is jeleskedett, 8, illetve 10 labdával.

A Nova Vita pedig még távolról sem érte el képességei maximumát, ez nem is várható el alig másfél hetes közös készülés után. Az első negyedben a Rapid 11 pontos előnyre tett szert, de a szünetig egyenlített a marosvásárhelyi együttes, majd végül a végső elszámolásnál nagyon fontosnak ígérkező két pontot is begyűjtötte.

A második fordulóban, október 4-én, az első hazai találkozón a Nova Vita vendége a Sepsi SIC Sepsiszentgyörgy lesz, amely a kupából a bajnok Târgovistét búcsúztatta, s az új bajnoki cím egyik legesélyesebbje.


Share Button
Ennyien olvasták: 533

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.