Központ
2020. október 30. péntek, Alfonz

Nagy az érdeklődés a magyar állampolgárság iránt

Központ január 22, 2011 Egyéb kategória

Nagyaz érdeklődés a magyar állampolgárság iránt

 AllampolgarsagNagy érdeklődés övezi a honosítási kérelemért folyamadókat eligazító Demokrácia-központot, mely január 3-tól a Klastrom (Mihai Viteazu) utca 40. szám alatt ingyenes tájékoztatást és segítségnyújtást biztosít az érdeklődőknek. A magas igénynek eleget téve az iroda munkatársai hétfőtől csütörtökig hosszabbított programmal, reggel 8-tól este 8-ig állnak a hozzájuk fordulók rendelkezésére.


A központ létjogosultságát bizonyítja, hogy az irodát felkeresők száma meghaladja a napi százat, valamint ötvennél is többen érdeklődnek naponta telefonon az állampolgársági kérelem ügyében, tájékoztatta a sajtót Portik Vilmos közkapcsolati felelős. Továbbá elmondta, az iroda nyitva tartása óta körülbelül már száz dossziét véglegesítettek, melyeket a kolozsvári konzulátusra jegyeztetnek elő.
Az iroda munkatársai információt, felvilágosítást nyújtanak az egyszerűsített honosítási eljárással kapcsolatban, ezen felül segítenek összeállítani a szükséges iratcsomót, kitölteni a honosítási kérelmet. Az irodában, szükség esetén, egy külső bedolgozó a szükséges iratok fordítását vállalja, melynek ellenértéke 15 lej. A marosvásárhelyi demokráciaközpont kérésre a kolozsvári konzulátusra tud előjegyzést szerezni, mely időpontra majd személyesen kell megjelenni a láttamozott dossziéval. A tolongás elkerülése érdekében az iroda vezetője, Kali István arra kéri az érdeklődőket, előzetes bejelentkezés útján kérjenek időpontot. A napi 12 órás, hétfőtől csütörtökig tartó ügyfélfogadás mellett, az iroda munkatársai pénteken is tájékoztatást nyújtanak, de ez a nap egyéb tevékenységeknek van fenntartva.
A marosvásárhelyi iroda mellett Maros megyében Erdőszentgyörgyön és Nyárádszeredában működik Demokrácia-központ. Erdőszentgyörgyön a Hosszú utca 104/1. szám alatt, a játszótér mögötti tömbházban, II. emelet, 9-es ajtónál az ügyfeleket keddenként 10–20, szerdán és csütörtökön 9–19 óra között fogadják, Nyárádszeredában pedig a Bocskai tér 31. szám alatti ingatlanban várják az érdeklődőket.


Share Button
Ennyien olvasták: 385

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.