Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

Nem először kapott politikai kosarat Eckstein

Központ január 14, 2011 Egyéb kategória

Nem először kapott politikai kosarat Eckstein

Nem adtak szót a Bihar megyei szervezet küldöttgyűlésén Eckstein-Kovács Péternek, az RMDSZ elnöki tisztségéért induló szenátornak. Bár Eckstein több ízben is hangot adott óhajának, mi­szerint részt szeretne venni minden olyan gyűlésen, ahol széles körben ismertetheti elnökjelölti programját, a bihari szervezet a január 8-i küldöttgyűlésre megtagadta felszólalási kérelmét.

Az elutasító válaszra a szenátor sajnálatát fejezte ki, hogy egyes megyei szervezetek magatartásukkal megfosztják a küldötteket, hogy megismerjék a jelölteket és informálódjanak elképzeléseikről, céljaikról.
„Furcsállom a dolgot, hiszen tudomásom szerint mindkét jelölt bejelentette a szándékát, miszerint felszólalna a küldöttgyűlésen, de nem hagyták, hogy a küldöttek megismerjék a jelöltek elképzeléseit. Ez azért is érint érzékenyen, mert ezt még két hasonló eset előzte meg Szilágy és Hunyad megyékben, ahol viszont egyedül én voltam a szenvedő alany” – nyilatkozta Eckstein. Az államfő kisebbségügyi tanácsosa továbbá kifejtette, azért is érzi vesvzteségnek a felszólalástól való megfosztást, mivel egy megyei szervezet életében a küldöttgyűlés a legnépesebb fórum, és ez egy jó alkalom lett volna a legtöbb képviselő és RMDSZ-tag előtt beszélni terveiről, elképzeléseiről.
Eckstein bizakodva tekint a megmérettetésre, hiszen vannak, ahol nyitottak a változásra: „Ami biztató, hogy nem mindenütt viszonyulnak elutasítóan, a székelyföldi RMDSZ-szervezetekkel már egyeztetünk a jövőbeli találkozásokról, tehát ott teljesen másként fogadnak, mint ez a néhány szervezet.”
Programjában az elnöki tanácsos az erdélyi magyarság politikai képviseletét, a kormányzati szerepvállalást, valamint a civil és politikai szer­vezetek, a magyarországi és romániai pártok felé való nyitást szorgalmazza.
Miközben a bihari szervezet elutasította az eddigi két jelölt felszólalását, értesüléseink szerint Cseke Attila egészségügyi miniszter személyében saját jelölt indításában gondolkodnak, akit a három megye – Bihar, Szilágy és Szatmár – közösen támogatna.


Share Button
Ennyien olvasták: 416

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.