Központ
2020. október 25. vasárnap, Blanka, Bianka

Vásárhelyi PletyKalap

Központ január 26, 2011 Egyéb kategória

Vásárhelyi PletyKalap

pletykalap

Horgasztó könnyek./ Huncut halak. / Bizonyos esetekben. / Boszorkányságok. / Fogyaszt a hideg.  / Retrosöröző. / Győzött a Facebook. / Magyar állampolgárság. / De rongyos élet! / Csipcsirip. / Új év, új bírságok. / Egyre többen vagyunk.

Horgasztó könnyek. A nők érzelemből hullatott könnyei átmenetileg csökkenthetik a férfiaknál a tesztoszteron szintjét – állapították meg a változatosság kedvéért nem brit, hanem izraeli kutatók. Az érzelmi könnyek kémiai összetétele eltér a reflexből kicsorduló könny összetételétől, ami akkor ered el, amikor például a szemünkbe megy valami. A tudósok szerint a bőgőkönnyek olyan kémiai jeleket küldenek, amelyek csökkentik a tesztoszteron szintjét, ha a férfi elég közel volt ahhoz, hogy belélegezze a könny páráját. Mivel a tesztoszteronnak a szexuális teljesítőképességen kívül a kopaszodáshoz is köze van, azt javasolják a ritkuló hajú férfiaknak, hogy vagy állandóan verjék az asszonyt, hogy sírjon, vagy járjanak gyakran temetésekre, és lélegezzék be az özvegy könnyeinek a páráját. A kacagástól kicsorduló női könnyek sincsenek jótékony hatással a férfiúi potenciálra, főleg ha a nő a férfi levetkőzése után tör ki hisztérikus nevetésben.

Huncut halak. Német biológusok szerint a halak fel tudják mérni riválisaik másik nemre gyakorolt vonzerejét, és párzási viselkedésüket annak megfelelően alakítják. Ha a fogasponty hímje konkurensét vonzónak és szexuálisan aktívnak ítéli meg, látványosan elfordul a kiszemelt nősténytől, és egy másikhoz úszik, amelyik valójában egyáltalán nem érdekli, mert attól fél, hogy kiszemeltjét elragadják tőle, ezért igyekszik átverni riválisát. A dolog azért érdekes, mert hasonló viselkedést eddig csak a főemlősöknél figyeltek meg. Férfiak is szokták alkalmazni ezt a taktikát, csak sajnos a kiválasztott kamunők, aki abszolút hidegen hagyják őket, rendszerint addig-addig ügyeskednek, amíg el nem veszik őket feleségül a nyomorultak.

Bizonyos esetekben.
Azt mondta a pápa egy amerikai újságírónak adott interjúban, hogy „bizonyos esetekben” nem ítéli el az óvszer használatát. Nem tudni, őszentségének vannak-e tapasztalatai ezen a téren, mindenesetre nagyon ráérzett az óvszer lényegére, hiszen pont erről van szó, hogy csak bizonyos esetekben szokták használni…

Boszorkányságok.
Zúgolódnak a hazai boszorkányok a kormány új adótörvénye miatt, amely megadóztatná a jövedelmüket. Egyesek átkokkal és varázslatokkal fenyegetik a kormányt, habár ezen a kormányon nem sok átkozni- és varázsolnivaló van, aligha lehetne rajta rontani. Több boszi mérgező mandragórákat hajított a Dunába, hogy ezzel átkozza meg a hivatalnokokat, Emil Boc fényképét pedig viperaméreggel, varasbéka-izzadmánnyal és veszett szamár tajtékos köpetével mángálták össze, de a liliputin nem fog semmi. A boszorkányok mellett a jósnőket is érinti a jogszabály, akik szintén elégedetlenségüknek adtak hangot, bár ők nem lepődtek meg…
Nevet változtatott a megasztár. A nagyváradi származású Megasztár-győztes, Tolvai Renáta nemzetközi karrierre vágyik, ezért megváltoztatta a nevét, mert a régit nem érezte elég sztárosnak. Az új neve: Renáta Lopez.

Fogyaszt a hideg. Jó hír a fogyni vágyóknak: német obezitológusok rájöttek, hogy fogyaszt a hideg, mivel a szervezet rengeteg kalóriát használ el annak érdekében, hogy a testhőmérsékletet 37 C fok közelében tartsa. Tehát a fogyókúrázóknak egyéb dolguk sincs, mint gyakran lezuhanyozni hideg vízzel, sokat ülni a hidegben, és minél több hideg vizet inni, mert az is hűt, csak belülről. A hazai nyugdíjasoknak ez nagyon menne, de sajnos ők nem fogyni, hanem éldegélni szeretnének még egy cseppet. Ezen kúra alapján nyáron nehezebb fogyni, de megtehetjük, hogy beülünk naponta pár órára a hűtőszekrénybe. Minél üresebb a hűtő, annál eredményesebb lesz a fogyi.

Retrosöröző. Hamarosan a gengszterváltás előtti állapotokat idéző retrosöröző nyílik a központban, a Központ mellett. Egyféle csapolt sört lehet majd kapni, a korsókat kis fém tálalókocsin zötyögtetik ki az inogó kerek
pléhasztalok közé a kék egyenruhás, másfél mázsás mámik, és sose lehet majd előre tudni, hogy mely napokon lesz sör, és melyeken nem. Az ablakokra nem tesznek függönyt (a nyolcvanas évek elején egy rendelet értelmében az összes kocsma, vendéglő, étterem stb. ablakairól leszedték a függönyt, hogy a dolgozó nép az utcáról is láthassa a korhelykedőket), kényelmes vasszékeken lehet múlatni az időt, és minden hálba mellé obligát módon jár két halfasírt is.

Győzött a Facebook. Az amerikai felhasználók már nem a Google keresőjét, hanem a Facebook-ot nyitják meg legtöbbször, derül ki egy kutatásból. Ha valaki nem tudná: a Facebook egy IWIW-hez hasonló, csak éppen világméretű közösségi oldal, ahova képeket, videókat és egyéb tartalmakat lehet feltölteni, valamint üzengethetünk is rajta egymásnak, akár úgy, hogy csak a címzett lássa, akár úgy, hogy bárki, az ún. üzenőfalon. Utóbbi igen hasznos találmány – például, valaki kiírja rá, hogy viszket a bal könyöke, a többiek pedig frappánsan megkommentelik –, ha elég sok ismerősünk van, a teljes szabadidőnket Facebook-os üzengetéssel tölthetjük. Rákapni könnyű, leszokni róla annál nehezebb.

Magyar állampolgárság. A három székelyföldi megye: Maros, Hargita és Kovászna megye tanácselnöke az elsők között nyújtotta be állampolgársági kérelmét január harmadikán a Magyar Köztársaság csíkszeredai főkonzulátusán. Lokodi Edit Emőke, Maros Megye Tanácsának elnöke szerint a kérelme benyújtásának fő motivációja az volt, hogy magyar, akárcsak a felmenői. „A történelmi változások nyomán most már okmánnyal is bizonyíthatjuk magyarságunkat” – sommázott Emőke néni. Csak el ne menjen nekünk!

De rongyos élet! Igencsak meglepődtek a Kultúrpalota jegypénztáránál, amikor egy kisnyugdíjas pénz helyett használt ruhákért cserébe szeretett volna jegyet váltani a Gruppen-Hecc kabarétársulat De rongyos élet című előadására. Az idős nénit úgy megsajnálták, hogy adtak neki egy jegyet ingyen, ugyanakkor az ötletből ihletődve turkálót nyitottak a Kultúrpalota előcsarnokában, ahol előadás előtt és a szünetben lehet válogatni, és a kiszemelt cuccokat az emeleti Tükörteremben próbálhatják fel a kedves nézők.

Csipcsirip. Az elmúlt napokban több tucat seregély és csóka pusztult el Konstancán, néhány óra leforgása alatt, a helyiek nagy ijedtségére, akik madárinfluenzára gyanakodtak. Amint a madártetemeken elvégzett vizsgálatokból kiderült, szerencsére szó sincs madárinfluenzáról: a város mellett levő borkombinát udvarára nagy mennyiségű, a borgyártásból visszamaradt törkölyt tettek ki, és abból laktak be a madarak, így kis idő elteltével alkoholmérgezésben múltak ki, vagy csak egyszerűen a földbe csapódtak. Nem lehet elégszer elmondani: vezetni is igen veszélyes piásan, hát még repülni!

Új év, új bírságok. Az új évben nagyobb bírságokat kell fizetniük a közlekedési szabályok ellen vétőknek, mivel a büntetőpont értéke 60-ról 67 lejre ugrott. A legsúlyosabb kihágások esetében (mint például a megengedett sebességhatár 50 km/órával való túllépése) akár 1340 lejes bírságot is kiszabhatnak a csávók. A gyalogosokra vonatkozó szabályok is szigorodtak: egy tiltott helyen való átkelés 130 lejt kóstál, ugyanakkor – akárcsak a sofőrök esetében – náluk is bevezetik a büntetőpontokat. Így például a piroson való átkelés „jutalma” két büntetőpont, ugyanaz részegen három, négykézláb öt. Év végén törlődnek a büntetőpontok, de akinek az év során kigyűl húsz, annak elveszik az összes cipőjét.

Egyre többen vagyunk.
Mindenki tudja, hogy sok egykori és mai hollywoodi híresség magyar származású, mint például az első Tarzan-filmek sztárja, Johnny Weissmüller, vagy Gábor Zsazsa, Tony Curtis stb. De nemcsak a filmszakmában, hanem a zenevilágban és a sportban is szép számmal találunk magyar származású kiválóságokat; íme néhány közülük, az eredeti nevükkel együtt:
– Chuck Berry – Csák Bertalan
– Kylie Minogue – Kajla Mónika
– Will Smith – Kovács Vilmos
– Andre Agassi – Ágasi András
– Johnny Depp – Szomorú János
– Angelina Jolie – Angyalföldi Jolán
– Eric Clapton – Tolvaj Erik
– Lady Gaga – Suba Zsuzsi


Share Button
Ennyien olvasták: 377

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.