Központ
2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert

Soós Zoltán nyerte az előválasztást

Központ október 11, 2015 Uncategorized

Értesüléseink szerint Soós Zoltán, az RMDSZ jelöltje 62,18%-kal nyerte az előválasztást. Portik Vilmos, az EMNP jelöltje 28,97%%-ot gyűjtött be, Barabás Miklós független jelölt pedig a voksok mintegy 8,83%%-át tudhatja magáénak.

Urnazárásig a 11000 regisztrált személyből 4337 személy fejezte ki preferenciáját.

“Máig az RMDSZ jelöltje voltam, holnaptól minden vásárhelyi magyar jelöltje vagyok. Nemcsak azoké, akik ma rám szavaztak, hanem minden változást akaró magyar emberé. Célom, hogy Marosvásárhely egy élhető, egészséges város legyen, ahol nincsenek etnikai konfliktusok, ahol a magyarság újra otthon érzi magát” – írta Soós Zoltán Facebook-oldalára.

“Köszönjük a marosvásárhelyieknek, hogy részt vettek az előválasztáson. Köszönjük a 30%-os eredményt. Városunkban soha eddig senki nem ért el ilyen eredményt az RMDSZ-el szemben! A független jelölt eredményeivel együtt, negyven százaléka a marosvásárhelyieknek nemet mondott az RMDSZ-es pártpolitikára. Gratulálok Soós Zoltánnak, ő lett az előválasztások győztese, ezzel azonban együtt jár a pártok közötti választási koalíció felelőssége. Marosvásárhely csak ezáltal válhat az előválasztások nyertesévé, a várost csak így tudjuk visszavenni. Bízzunk magunkban!” – írta Portik Vilmos, az EMNP jelöltje hivatalos Facebook-oldalán.

Barabás Miklós eképp köszönte meg támogatóinak a voksokat: “Az elmúlt huszonöt év során az erdélyi magyar és nem kicsit korrupt politikai porondon megszervezett (elő)választásokon, egyetlen egyszer sem indult civil és politikailag függetllen jelölt.

Én voltam az első fecske, aki – minden politikai hátszél nélkül – részt mert venni egy politikai jellegű megmérettetésben.

Az általam elért eredmény – 9 százalék – azoknak a győzelme, akiknek elege van a pártok soha nem teljesülő ígéreteiből, akik tudják, hogy a pártok jelöltjei mögött ott van egy korrupt és hazug párt, amely hatalmat akar és semmi mást, ahol az egyszerű ember szavazatának megszerzése után nincs idő kisebbségvédelemre és nem marad energia és pénz a szegényekre és már gyárakat sem kell többé bezáratni.

A rám szavazók hisznek abban, hogy a magyar közösség érdekvédelmét más eszközökkel is el lehet érni, megértették, hogy a kisebbségvédelem nem
hatalmi játszmák mentén, hanem áldozathozatal árán valósul meg, mindeehhez meg nem szükséges politikai pár tagjának lenni, de még pártot sem kell hozzá alapítani.

Szeretném megköszönni mindazoknak akik rám szavaztak, mostantól már nem igaz többé az, hogy csak egy politikai párt képviselheti a magyar érdeket, hiszen a szavazók majdnem tíz százaléka arra az emberre szavazott aki nem politikai hatalmat akart megszerezni egy korrupt pártnak, akinek kampánya nem romániai és magyaroszági adófizetők pénzéből került megszervezésre.

Végtelenül nagy öröm számomra, hogy egy majdhogynem ismeretlen civil aktivistát ilyen sok ember támogatott, olyanok, akik igénylik a változást, akik tudják, hogy minden politikai párt jelöltje mögött ott van egy hataloméhes párt.

Marosvásárhely most az a város, ahol egy egy előválasztáson induló civil aktivtista megszerzi az összavazatok tíz százalékát.

Nagyon szépen köszönöm a támogatást és büszke vagyok szülővárosomra.

Hajrá Marosvásárhely!”

 

Share Button
Ennyien olvasták: 721

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.