Központ
2020. október 20. kedd, Vendel

Vásárhely – az övéik és az „övéik” között . Nekünk mi marad?

Központ május 10, 2011 Egyéb kategória

Vásárhely – az övéik és az „övéik” között . Nekünk mi marad?

Eddig az övéik nyerték mindig a választásokat. Elosztották – egymás közt – a fontos pozíciókat, de a pénzeket is. Kezet tettek a helyi sajtóra, helyi és regionális televízióadókat létesítettek, s szert tettek még a sörözőkre is, amelyeket választási kampányukban szándékoznak használni, a szavatok kifizetése érdekében.

Ők nyerték meg az összes versenytárgyalást, s még a falvak és a városok őrzését is átvették, felkészülve a hatalomban való biztos lehorgonyzásra. Mert a hatalom befolyást és pénzt jelent. S nem bármilyen pénzt, hanem a tőlünk, a sokaktól összegyűjtött pénzt.

Ők és az „övéik” pedig szeretik a pénz ízét és a hatalom illatát. Pénzért és hatalomért ők és az „övéik” négy­évente megígérik, hogy mindent megtesznek, de soha nem tesznek semmit. S miközben nem tesznek semmit, minket sem hagynak valamit is tenni. Mert nem szeretik, hogy megmutassuk nekik, hogy létezik alternatíva. Mert, ha valaki megteszi azt, amit ők és az „övéik” nem tesznek, már nem oszthatják el a pénzeket, s nem hazudhatják tovább, hogy semmit sem lehet tenni. Így hát akadályokat gördítenek, öklöket osztogatnak, és hazudnak.

Románia húsz éve az övék, amiként Maros megye és Marosvásárhely is – függetlenül attól, hogy nemzetiségekről beszélünk. Ha veszítés szélén állnak, képesek összecsókolózni, miután sárral fröcskölték be és szidalmazták egymást, remélve, övék marad a vezetés… Elfeledkeznek rólunk és eszményeinkről. Mert nekik egyetlen céljuk van: a pénz és a hatalom. S ezek eléréséhez ránk, a sokakra van szükségük.A szavazatainkra. S ha eddig ezeket könnyűszerrel szerezték meg – mifelénk az etnikai kritériumokra hivatkozva –, ideje lenne már felébrednünk. Igyuk meg a söreiket, faljuk fel csórékolbászaikat és berbécseiket, vagy gulyásukat és flekkenjüket, vegyük el csizmáikat és fényvisszaverő ruháikat, és szavazzunk önmagunkért.

A mi jövőnkre és nem az ők dőzsölésükre.

S minderre már mostantól kell gondolnunk, mert az „ajánlatok” hamarosan megjelennek a politikai kirakatokban, s ők és az „övéik” nemsokára még a csillagokat is lehazudnák nekünk mindazzal, amit majd tesznek értünk, ha még alkalmuk lesz. S ha megint más kritériumokat veszünk figyelembe, s nem a mi, az ittlakók közös jövőjét, újabb négy évig nézhetjük, amint az „övéik” még egy emeletet húznak házukra, újabb autókat vásárolnak. Miközben mi egyre könnyebben tudjuk majd megszámolni fizetés gyanánt kapott bérünket, mert az egyre kevesebb lesz, ha nem fogadjuk el, hogy az „övéikké” váljunk…


Share Button
Ennyien olvasták: 276

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.