Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

Vásárhelyi PletyKalap

Központ február 24, 2011 Egyéb kategória

Vásárhelyi PletyKalap

pletykalap

Orvosi kuriózum megyénkben / Elhunytak az utolsó Mengele-ikrek / Megy a maci vándorútra… / Koncertdömping / „Masszázs” / Extrém cirkusz / Megint mennek… / Tévéreklám-dilemmák / Játék! / Apróhirdetések

Orvosi kuriózum megyénkben. Idestova három éve, egész pontosan harmincnégy hónapja terhes egy szászrégeni nő. Az orvosok értetlenül állnak a dologgal szemben, ilyesmire még nem volt példa az orvostudomány történetében; mesterségesen képtelenek beindítani a szülést, a császármetszést pedig a kismama vallási okokra hivatkozva elutasítja. A most kétéves kicsi jól van, csak rettenetesen unatkozik, ezért édesanyja néha kisebb játékokat juttat fel neki. Egyedül az apuka szenved, mivel a felesége mindig a „ne a gyerek előtt” kifogással hárítja el szexuális közeledését.

Elhunytak az utolsó Mengele-ikrek.
Múlt héten életét vesztette az utolsó Mengele-ikerpár, egy Krakkó melletti autóbalesetben. Mint ismeretes, dr. Iosef Mengele SS-százados borzalmas kísérleteket végzett ikerpárokkal (elsősorban gyerekekkel) Auschwitzban, az ikerszületések titkát kutatva, azzal a céllal, hogy az árja faj mihamarabb benépesítse egész Európát. Több ezer „páciense” közül mindössze tizennégyen élték túl a haláltábort. A sors facsaros iróniája, hogy ez a hét testvérpár tulajdonképpen neki köszönhette az életét, mert ha Mengele nincs, megérkezésük után egyből mentek volna a gázkamrába, a többi gyerekkel együtt. És még egy érdekesség: Dr. Mengele az Ikrek jegyében született. Soha nem kapták el, pedig keresték néhányan: hét millió német márka vérdíj volt kitűzve a fejére. 1979-ben halt meg agyvérzésben, úszás közben, egy Sao Paolo-i tengerparton.

Megy a maci vándorútra…
Kispénzű turistáknak kedveskedik egy spanyol utazási iroda: mindössze hetven euróba kerül náluk egy hatnapos európai körút! Klienseik zöme Japánból és a Távol-Keletről származik, és mindenki teljes mértékben elégedett a szolgáltatásaikkal. Az egésznek mindössze egyetlen apró szépséghibája van: nem embereket utaztatnak, hanem plüssmacikat (nem vicc!). Az árban benne foglaltatik tíz, különböző híres helyszínen készült fotó, melyeken a mackó feszít a barátaival, de még internetes naplót is írnak a nevükben, amiből az aggódó gazdi naponta értesülhet, hogy éppen hol jár és mit csinál kis kedvence. Ritkán ugyan, de előfordulnak bonyodalmak is; például egyszer a szovátai Medve-szállóban úgy bemézpálinkáztak a macik, hogy ripityára törték szobájukban a berendezést, amit a gazdik kellett utólag kiköhögjenek.

Koncertdömping. Hát igen, még most is alig hisszük, pedig igaz: március elején az X-faktor döntősei, április közepén pedig a me­gasztárosok koncerteznek városunkban! Sőt, az elsővel kapcsolatban már az is kiszivárgott, hogy (aki esetleg eddig állva olvasott, legyen szíves leülni) a fellépés előtt az egyik mallban autogramot fognak osztogatni!!! És ha ez mind nem volna elég, egyesek azt is tudni vélik, hogy májusban a Fásy mulatóból ismert Mesterhármas (Fásy Ádám bácsi, Bunyós Pityu meg Sláger Tibó) is koncertezni fog a Sportcsarnokban, de még az sem kizárt, hogy a Svédországba kitántorgott kolozsvári kakóca, Tamás Gábor is megtisztel majd bennünket. Istenem, a tavasz a leggyönyörűbb évszak!

„Masszázs”. Úgy a magyar, mint a román nyelvű napilapokban egyre több masszázshirdetéssel találkozunk, amelyek valójában burkolt szexhirdetések. Egy félórás masszírkálás ára nyolcvan és százhúsz lej között mozog, amiben a befejezés – szakszóval: happy ending – is benne foglaltatik, manuálisan vagy orálisan, ki hogy szereti. A rendőrség nem tehet semmit, mert szolgáltatást hirdetni nem bűncselekmény, még ha átlátszó is a dolog. Az egyik legpoénosabb hirdetésben egy fiatal asszonyka bejárónői munkát vállal, de a biztonság kedvéért megadja a méreteit is…

Ambíció. Éhségsztrájkba kezdett egy huszonéves mexikói diáklány a brit nagykövetség épülete előtt, és addig nem is hagyja abba, amíg meg nem hívják Vilmos herceg és Kate Middleton április végén tartandó esküvőjére. A ránézésre kábé százhúsz kilós hajadonnak nem sok esélye van a meghívottak listáján szerepelni, de ha lead addig vagy negyven kilót, az is valami. Nem fogják meghívni (még Obamáékat se hívták meg!), mert ezek ilyen puccos, gőgös úri népek, nem törődnek senkivel és semmivel; csupán szerénységből nem árulom el, hogy pont kinek a születésnapjára szervezték rá ezt az egész felhajtást április 29-én.

Extrém cirkusz. Március közepén Marosvásárhelyre érkezik a híres francia extrém cirkusz, a Cirque Extreme. A világhírű társulat reprezentációi attól különlegesek, hogy nem betanult számokat adnak elő, hanem előadás előtt pár perccel felírják a produkciókat egy-egy papírfecnire, és minden cirkuszista húz egyet, így rendszerint a törpe vagy a bohóc megy be az oroszlánok közé az állatidomár helyett, az erőművész fűrészeli ketté a ládába zárt nőt, vagy a fókadresszírozók másznak fel légtornázni. Kábé kilencven százalékos a halálozási ráta előadásonként. Ne hagyják ki!

Megint mennek… Múlt hét végén kétszáz, a tavaly nyáron hazaebrudalt roma tért vissza Párizsba, ezúttal is francia állami pénzen. Gáborék nem olyasmiket megtalálni mentek, amit mások még el se vesztettek, hanem részt vesznek a Genetikai Horizontok Programban, melynek célja: sikeresen keresztezni a cigányt a négerrel (utóbbinak sincsenek szűkében a gallok), vagyis egy olyan embertípus előállítása, aki még lopni is lusta.

Tévéreklám-dilemmák.

– Előfordulhat, hogy jobban megéri ötévente venni egy húszlejes fűtőszálat a mosógépbe, mint havonta két kiló méregdrága vízlágyítót.
– Amikor csuromvér az inged, lehet nem az a legégetőbb problémád, hogy mivel vedd ki belőle a vérfoltokat.
– A medve mindig jó fej, sajtot, sört és egyéb finomságokat ad nekünk, pedig a valóságban az egyik legidiótább, legkiszámíthatatlanabb és legveszélyesebb állat, csak pont a reklámok miatt nem félünk tőle, pedig kéne.
– Amint megjön a havivérzése, minden nő teper ezerrel lovagolni, ejtőernyőzni, bungee-jumpingolni, sziklamászni, vadvízi-evezni satöbbi, holott a nők nagy többsége még biciklizni sem tud rendesen.
– Kurvára nem érdekel senkit, hogy milyen technológiával készült az a rohadt borotva, csak vágjon!


Játék!
Azon olvasóink között, akik március végéig beküldik szerkesztőségünk címére az alábbi elferdített közmondások eredetijeit, egy kétszemélyes gyalogtúrát fogunk kisorsolni a Somostetőre:

– Bűn nélkül való, akár a frissen világra jött húsvéti csemegeállat.
– Kettőnél kevesebb villásfarkú madár nem hoz létre meleg évszakot.
– Aki nem végez a társadalom számára hasznos tevékenységet, mellőzze a táplálékfelvételt.
– Amennyiben a tektonikus lemezek feltüremkedése vagy vulkanikus komplikációk következtében létrejött domborzati forma nem látogat el bizonyos Mohamed nevű arabhoz, úgy ez utóbbi teszi tiszteletét nála.
– Valótlanságokat állító pacák és mozgássérült eb versenyfutását nem kétséges, hogy ki nyeri.
– Kellő számú nagytestű baromfi megadásra készteti a sertést.
– Szakállas jószág hasztalan nyit káposztamegőrzőt.
– Ajánlatosabb majrézni, mint besz*rni.


Apróhirdetések.

– Eladó kertes családi ház dupla mélygarázzsal és utcára néző nagymamával.
– Gyűjtők, figyelem! Eladók második világháborús relikviák: átlőtt sisak, szuronyzsír, offenzív csajka, megkövesedett harctéri ürülék, göngyölt halálhörgés stb.
– Kisfiam körömerősítő gyógyszerét elcserélném solymászkesztyűre.
– Koporsóakció az ÁMEN temetkezési vállalatnál: egyet fizet, kettőt kap! Haljon meg még ma, és ingyen kiszállítjuk a temetőbe!
– Klausztrofóbiámat szénanáthára vagy vakbélgyulladásra cserélném.
– Vennék idézőjelet és pontosvesszőt nagy tételben. Eladó violinkulcs.
– Húsevő növényemet elcserélném egy kicsi, aranysárga, lehetőleg Pityuka névre hallgató papagájra.
– Keresem a következő könyveket: Cipőpucolás felsőfokon, A huszadik század híres bélcsavarodásai, Rozmárbetegségek, Nagy kekszlexikon, Az abszolút látás, Üzbég-maláj műszaki szótár, Zsírleszívás házilag.


Share Button
Ennyien olvasták: 361

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.